Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

19.09.2021|08:36|Буквоїд

Володимир В’ятрович представив нову книжку на 28 BookForum

На 28 BookForum у Львові Володимир В’ятрович представив свою нову книгу "Нотатки з кухні "переписування історії".

 Видання історику вдалося написати за півтора року, в час карантину. У книзі розміщені нові та раніші публікації автора, піднімаються теми переосмислення українцями власної історії. 

"У час карантину з’явилася можливість зупинитися, оглянутися назад і переосмислити те, що я робив в контексті розуміння історії України, –  розповідає Володимир В’ятрович. – Коли ми говоримо про 30-ту річницю незалежності потрібно розуміти, що невід’ємним елементом утвердження цієї незалежності є утвердження незалежних поглядів на своє минуле. Без цього правдива незалежність не можлива. Це переписування історії, яке я виніс у заголовок – спроби вперше тепер тільки українцями написати свою історію". 

За словами Володимира В’ятровича, книга подається у трьох площинах.

"Тут розміщені статті про ті питання, якими я займаюсь, тобто історія 20-го століття. Друга площина – те, як українці переосмислили цю історію і третя  – особистісна. Наразі це найбільш особиста книга з тих, що я написав", – додав Володимир В’ятрович.

Книжка вийшла друком за кілька днів до відкриття книжкового Форуму. Автор готував її спеціально до відкриття книжкової події у Львові.

"Еспресо.Захід"



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери