Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Новини

29.07.2022|14:57|Буквоїд

«Близькі чужинці», Марія Каменська

Близькість не поділяє людей на своїх і чужих. Для неї байдуже, як довго триває знайомство: роки, місяці, тижні чи лічені хвилини. Вона накриває з головою, не питаючи дозволу, як невидима, проте непереборна сила.

Через погляди, дотики, листи чи навіть блокноти. І ось уже чужинець стає своїм, найближчим, найдорожчим у цілому світі. Другом, янголом, учителем або коханим. І обов’язково тим, із ким хочеться поділитися собою, власним серцем, власними почуттями. З ким хочеться віднайти й розділити радість життя. У цьому збірнику вміщено 10 оповідань, у яких відбуваються важливі безцінні зустрічі, що наповнюють життя героїв сенсом, ніжністю й коханням. 

«Видавництво 21» оголошує вихід нової книги Марії Каменської – «Близькі чужинці». Крім того, ло 31 липня у читачів є унікальна можливість замовити збірку про багатогранність людських стосунків за акційною ціною в 231 гривню, замість 275посилання на книгу.

Як зазначає сама авторка, що “для мене тема близькості дуже важлива. Я досліджую її давно. З ранньою юності, можна сказати. В книгах, фільмах, реальному житті. Мене дуже цікавить момент, коли двоє чужих людей стають одне одному близькими. Для мене це магія. Є в цьому щось надзвичайне. Одне слово, один погляд, рукостискання. І ще ця назва для мене про те, що близькі це далеко не завжди ті, кого ми добре знаємо чи з ким давно знайомі. Близькість це не про час, терміни чи строки. Це про щось зовсім інше. Невловиме і незясовне. І в кожного своє. І в той же час кожна людина, що зустрічається в житті, це цілий всесвіт. Чужий. Який можна пізнати, якщо дозволять”. 

Коротка довідка про авторку:

За освітою юрист, за покликом серця творча людина. Малює, фотографує, пише. Пише,  щоправда, недавно – з липня 2019 року.

Але письменництво - це те, що змінило життя Марії назавжди: "З нього одразу ж пішли питання про покликання чи призначення. Яка різниця, якщо я можу писати? Одне з найбільших щасть, що мені довелось пізнати. З 2015 року живу в Польщі. В містечку Гдиня на березі Балтійського моря. Зараз працюю з українцями, яким довелося покинути Україну через війну. Проводжу творчі заняття для дорослих та дітей в музеї міста Гдині."



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери