Re: цензії

17.06.2025|Ігор Чорний
Обгорнена сумом смертельним душа моя
13.06.2025|Тетяна Качак, літературознавиця, докторка філологічних наук, професорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника
Звичайний читач, який став незвичайним поетом
12.06.2025|Ігор Зіньчук
«Європейський міст» для України
07.06.2025|Ігор Чорний
Сни під час пандемії
03.06.2025|Тетяна Торак, м. Івано-Франківськ
Каміння не мовчить: контур герменевтики
26.05.2025|Ігор Зіньчук
Прагнення волі
26.05.2025|Інна Ковальчук
Дорога з присмаком війни
23.05.2025|Ніна Бернадська
Голос ніжності та криці
23.05.2025|Людмила Таран, письменниця
Витривалість і віру маємо плекати в собі
15.05.2025|Ігор Чорний
Пірнути в добу романтизму

Літературний дайджест

02.08.2013|12:43|Gazeta.ua.

Письменниця Міла Іванцова раніше боялася троянд

Київська письменниця Міла Іванцова влітку кілька разів на тиждень відвідує дачу.

 Вона знаходиться за 25 кілометрів на північ від столиці.

"На дачі не друкую, але пишу книжки в голові. Особливо, коли займаюся монотонною фізичною роботою. Потім їду до Києва і набираю текст на комп´ютері, - каже письменниця. - Коли бачу ці зелені кольори навколо, всяка напруга спадає. Так утримую душевний баланс і гармонію. Тому й не шукаю іншого релаксу - не п´ю, не курю, не колюся". Великого городу і саду жінка не тримає.

"Маю пару кущів смородини, порічок, кілька яблунь. Я більше квітникар, ніж городник чи садівник. Виросла на столичній Куренівці, де Центральна станція юних натуралістів. Маю багато лілій, є гладіолуси, троянди. Раніше троянд боялася. Думала, це вищий пілотаж їх вирощувати. У мене ділянка квітує з весни до осені. Щовесни обіцяю собі нічого не купувати, але знову тягну якісь саджанці на дачу. Залюбки ділюся з людьми квітами, цибулинками. Коли віддаєш від душі, у тебе росте добре, і у тих людей. Коротше кажучи, усе подароване мною можна не поливати, воно все одно буде рости. Вдома у квартирі теж маю чимало вазонів".

Цього літа письменниця встигла законсервувати кілька баночок улюбленого варення з кабачків, яке варить з лимоном або лаймом. Зробила з аличі грузинський соус ткемалі до м´яса.

"Мама назбирала порічок. Зроблю з них сироп. Ним добре поливати морозиво. Почала консервувати, коли вийшла заміж. Переживали важкі часи. Тим не менше приходили гості. Зараз дивуюся, як з нічого накривали святковий стіл. Зараз все в магазині можна купити. Тому роблю консерви не про чорний день, а рефлекторно, для задоволення. Ще роблю "енергетичні консерви". Влітку фотографую дачу, квіти. А взимку на це дивлюся і підживлююся. Це мої улюблені консерви", - сміється Міла Іванцова.


Анна БАЛАКИР


 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

16.06.2025|23:44
Під час «Книжкового двіжу» в Луцьку зібрали 267 892 гривень на FPV-дрони
16.06.2025|16:24
«Основи» видадуть повну версію знаменитого інтерв’ю Сьюзен Зонтаґ для журналу Rolling Stone
12.06.2025|12:16
«Видавництво Старого Лева» презентує фентезі від Володимира Аренєва «Музиканти. Четвертий дарунок»
07.06.2025|14:54
Артем Чех анонсував нову книжку "Гра у перевдягання": ніжні роздуми про війну та біль
06.06.2025|19:48
У США побачила світ поетична антологія «Sunflowers Rising»: Peace Poems Anthology: by Poets for Peace»
03.06.2025|12:21
У серпні у Львові вперше відбудеться триденний книжковий BestsellerFest
03.06.2025|07:14
Меридіан Запоріжжя та Меридіан Харків: наприкінці червня відбудуться дві масштабні літературні події за участі провідних українських авторів та авторок Вхідні
03.06.2025|07:10
Найпопулярніші книжки для дітей на «Книжковому Арсеналі»: що почитати дітям
03.06.2025|06:51
Фільм Мстислава Чернова «2000 метрів до Андріївки» покажуть на кінофестивалі Docudays UA
03.06.2025|06:50
Дух Тесли у Києві


Партнери