Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

82 історії про відомих людей у трьох книгах

Лише три книги, але кожна з них здатна надихнути, додати вам впевненості та віри в себе, переконати у правильності вашого вибору та підтримати. Ці історії просто кричать своєму читачеві: «Я вірю в тебе! Будь собою і роби наступний крок». Кожне з видань особливе. Перше — історія дівчинки, яка таємно виборювала у долі шанс на навчання, друге — історія талановитого хлопця, який в одну мить змусив світ захоплюватись собою, а третє — поєднання аж 80-и історій українців, яких знають у всьому світі. Надихайтесь!

Ізабель Томас «Маленькі історії Великих Людей. Марі Кюрі»
 
Маленька Марі росла в Польщі й мріяла про освіту. Жінкам тоді не дозволяли вивчати науку, та Марі таємно ходила на вечірні зустрічі для жінок, які прагнуть змінити світ. Життя не давало їй шансів, тільки розпач, розчарування, сум і тугу. Та Марі змогла. Вона допомогла сестрі й поїхала сама до міста, в якому змінилось усе. Там вона пізнала іще більше нещасть, але її вже було не зламати, тому вона стала першою жінкою, яка отримала Нобелівську премію.
Сара Паппворт «Це Моне»
 
Його звали Клодом, і він ніколи не розсіювався на зайве. Прокидатись перед сходом сонця, щоб написати пензликом кілька промінчиків на білому полотні — це про нього. Зараз ми бачимо його ім’я на палітурках книг про імпресіонізм, а тоді його способи малювання виглядали як емоційний потік свідомості, щось дивне та нестандартне. Моне — це одержимий своєю творчістю француз, якому вдалось залишити багато загадок для нас. Моне — це унікальна й відома постать, якою захоплюються. Моне — це про почуття.
 
Скицька Уляна «#НАШІ на карті світу. Історії про людей, якими захоплюється світ»
 
Кожна з цих історій заслуговує на щире «вау!». Це видання розплющить очі на те, що відбувається навколо: ким насправді є ти, чий ти похідний і серед яких людей виріс. Як щодо того, що саме українці винайшли Wi-Fi та вдосконалили теорію Дарвіна? Саме завдяки українцям з’явився перший у світі комп’ютер і, якби не харків’янин, то, ймовірно, писання племені Майя досі ніхто не зрозумів би. А хто з українців створював героїв Disney? Усі відповіді — в одній книзі.


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери