Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Конкурс

Події

03.12.2020|13:54|Буквоїд

Оголошено імена переможців літературного конкурсу від “Нашого формату”

Відбулася урочиста церемонія нагородження переможців Літературного конкурсу для дитячих письменників видавництва “Наш Формат”. Через карантинні обмеження підсумкове оголошення результатів транслювалося наживо на сторінці конкурсу та видавництва “Наш Формат” у Facebook.

На онлайн-церемонії були присутні лауреати конкурсу та члени письменницького журі, серед яких Ірен Роздобудько, Сашко Дерманський, Іван Андрусяк, Сергій Пантюк, Ольга Купріян. Вів подію письменник і керівник Дитячої редакції видавництва “Наш Формат” Іван Андрусяк.

Літературний конкурс для дитячих письменників видавництва “Наш Формат” мав на меті за допомогою найкращих українських дитячих письменників, а також самих дітей-читачів відібрати найцікавіші твори для дітей і молодших підлітків, потенційні бестселери. На конкурс надійшло 90 рукописів. Конкурс тривав із 7 липня і відбувався у 2 тури. На першому етапі рукописи розглядало експертне журі: авторитетні літературознавці, педагоги, бібліотекарі, літературні журналісти та блогери. Кожен учасник конкурсу отримав мінімум дві фахові рецензії на свій рукопис із конкретними рекомендаціями щодо подальшої роботи з ним. Експерти відібрали 15 творів, які вийшли у 2-й тур. З ними працювало письменницьке журі, яке і визначило переможців у 2 вікових категоріях: 6+ та 10+.

Третє місце в категорії 6+ отримала Світлана Аман (м. Южноукраїнськ) за пригодницьку повість-казку “Безнадійний — Гроза семи морів”. У категорії 10+ був нагороджений кулінарно-шпигунський роман “Рецепт торта від нудьги” Тетяни Лазової (м. Київ).

Друге місце розділили 2 рукописи в категорії 6+ — “святкова” повість-казка “Різдвяний Бука” Тетяни Стрижевської та гумористична повість-казка “Схибнутий ліс” від Соні Атлантової. Обидві письменниці з Києва.

Володаркою першої премії і абсолютним переможцем у категорії 10+ стала Тетяна Рубан (м. Полтава) і її  пригодницько-психологічна повість “На північ від кордону”.

Переможці отримають авторські гонорари розміром від 5 до 15 000 гривень та можливість видати свої твори у  “Нашому Форматі”.

Спецвідзнаки журі отримали два твори з категорії 10+: повісті-фентезі “Ключ Горгона” Мар’яни Стефак (с. Сопів, Коломийський р-н, Івано-Франківська обл.) та “Вполювати дикого ойстра” Анастасії Якименко (м. Тбілісі). Після доопрацювання рукописів їхні автори  також отримають комерційну пропозицію  від видавництва “Наш Формат”.

Пропозицію видати твір у дорослій редакції видавництва “Наш Формат” отримала Ореста Осійчук (м. Луцьк) за роман у жанрі "родинних історій" “Абрикосова книгарня”.

У фіналі церемонії було анонсовано новий літературний конкурс для авторів казок. 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери