Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

03.07.2020|02:31|Буквоїд

Перший повнометражний фільм про Туве Янссон презентують у 2020 році

Чудові новини для шанувальників літературної мами мумі-тролів, фінської письменниці й художниці Туве Янссон – вже цієї осені на великі екрани вийде біографічний фільм про авторку улюблених історій мільйонів дітей у всьому світі. А нещодавно творці стрічки опублікували перший трейлер (18+) та кадри.

Стрічка розкаже про роки формування Туве у післявоєнному Гельсінкі, коли вона написала свої перші книги, вперше закохалася у жінку і насолоджувалася першими проблисками слави, яку їй принесли історії про дивовижних мумі-тролів.
Режисеркою фільму стала Заїда Берґрот, сценарій написала Єва Путро. 
Зйомки розпочалися у листопаді 2019 року в Гельсінкі. Прем’єра стрічки запланована у Фінляндії на осінь 2020 року.
 
«Ми переповнені неймовірно великою цікавістю до фільму про Туве. Говорячи про стрічку з фінами, скандинавами або людьми з-за меж Північного регіону, отримували миттєву реакцію: "О, я люблю Туве Янссон. Нарешті про неї знімуть фільм"», – розповіла Андреа Рейтер, яка працює над стрічкою зі своїм колегою, сценаристом Алексі Барді та «Helsinki Filmi».
 
«Для нас дуже важливо, що фільм вийде фінсько-шведською мовою і буде знятий у Гельсінкі – це те, чим ми пишаємося», – додала Рейтер. 
 
Головну роль - Туве - зіграла фінська актриса Альма Певсті, відома на театральних сценах Фінляндії та Швеції. «Я плакала і сміялася водночас, коли мені подзвонили, – так Альма описує момент, коли почула, що їй випала роль Тува Янссон. – Як і майже кожен у Фінляндії, я росла на творах і малюнках Туве. Я думаю, що навіть навчився говорити завдяки її книгам, які читали у моїй родині».
І додає: «Туве Янссон була дуже натхненною, сміливою і захопливою людиною. Мені приємно стати частиною цього фільму і допомогти розповісти виняткову історію про Туве, її внутрішній світ та боротьбу як у мистецтві, так і в коханні». 
 
Також на екранах глядачі побачать Крісту Косонен у ролі Вівіки Бендлер та Шанті Роні в образі Атоса Віртанена. 

«Дуже приємно, що вирішили зняти фільм про Туве, і тішить, що він висвітлюватиме той період її життя, про який люди знають зовсім небагато», – зауважила племінниця Туве, голова правління «Moomin Characters» Софія Янссон і додала, що стрічка радше буде художньою, аніж документальною.
 


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери