Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Премії

Події

30.05.2020|18:33|Буквоїд

Обкладинка до книжки «Магнетизм» Петра Яценка перемогла в конкурсі Ukrainian Design: The Very Best Of 2020

Назар Гайдучик, арт-директор «Видавництва Старого Лева», отримав найвищу нагороду – «The Very Best of» – у конкурсі Ukrainian Design: The Very Best Of 2020. Назар переміг у номінації А10 «Books design and illustration» з обкладинкою до книжки «Магнетизм» Петра Яценка. Також нагороду «The Best of» у цій же номінації отримав дизайнер видавництва Антон Селлешій за оформлення книжки «Її тіло та інші сторони» Кармен Марії Мачадо.

Чи можуть українські дизайнери гідно конкурувати із визнаними дизайнерами Італії, Швейцарії, Німеччини? Аби з´ясувати це питання, премія Ukrainian Design зібрала 32 експертів з усього світу, які увійшли до журі конкурсу. Цьогоріч вони зібрались в дев´яте, аби обрати кращих з кращих українських промислових дизайнерів, графіків, дизайнерів середовища, текстилю, упакування, фахівців у телевізійному та digital дизайні. І одразу два дизайнери та дві книги «Видавництва Старого Лева» отримали нагороди у конкурсі.
Для самих переможців нагороди стали несподіванкою. «Подався в останній день дедлайну, – розповідає Назар Гайдучик, який виборов "золото" у номінації "Книжковий дизайн та ілюстрації". – Багато чув про конкурс, і цього року вирішив таки взяти участь. Чесно кажучи, нагорода "The Very Best of" стала абсолютною несподіванкою для мене – припускав, що, можливо, пощастить взяти відзнаку "The Best of"». 

У робочому портфелі Назара десятки обкладинок книжок. Чому на конкурс подав саме «Магнетизм» пояснює кількома факторами: «Ця обкладинка найновіша, вона ще не пережита до кінця, і це мені подобається. Тут мінімум засобів, один цілісний образ. Головний об´єкт – бомба-яйце, яке символізує знищення, силу і внутрішній вогонь, а водночас крихкість і вразливість. Це життя і смерть в одному образі. Також бомба і яйце окремо є ключовими об´єктами роману. Акцент – це помаранчева тріщина, яка наочно демонструє явище "за мить до дії". Що відбудеться після цієї миті? Це створює інтригу».


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери