Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

Різдвяні новинки: що читати дітям та дорослим

Наближаються різдвяні свята – період особливої магії, сімейних зустрічей і подарунків. Розповідаємо вам про 5 новинок, які з’явилися цього року на книжковому ринку і якнайкраще передають різдвяну атмосферу.

Наближаються різдвяні свята – період особливої магії, сімейних зустрічей і подарунків. Розповідаємо вам про 5 новинок, які з’явилися цього року на книжковому ринку і якнайкраще передають різдвяну атмосферу.

Різдвяна історія ослика Хвостика | Видавництво «Фонтан казок»

Ослик Хвостик — справжній актор. Він неперевершено грає роль віслюка в різдвяній виставі — вертепі. Та ось саме перед Різдвом стається дуже прикра річ: злі люди викрадають Хвостика. Йому вдається втекти від крадіїв — однак із цього осликові пригоди лише починаються. Бо навколо глупа ніч, темний ліс, куди йти — невідомо, адже за кожним пагорбом, за кожним кущем на бідолаху можуть чекати хижі звірі, а ще страшніше — користолюбні люди…
Сповнена дивовижних пригод справжня різдвяна історія від одного з найкращих сучасних українських дитячих письменників Олександра Гавроша.

Різдво у Смурфів |Видавництво “Ірбіс комікс”

Смурфики теж святкують Різдво! Але при цьому, звичайно ж, не може обійтися без різноманітних пригод – іноді веселих, іноді не дуже. Та оскільки це Різдво, та ще й у чарівній країні, усі ці пригоди завжди добре закінчуються. 
У цій книзі ми розповімо вам аж про п’ять таких пригод: 
«Ялинка» – що за Різдво без ялинки? Смурфетка попросила Лісоруба принести з лісу ялинку для Смурфенятка. Та виконати це прохання виявилося не дуже просто… 
«Смурф у сплячці» – один зі смурфів, Ледар, найбільше за все любить спати. Ось тому-то він і подружився з мишкою-сонею, а також з іншими цікавими героями. «Дивні сніговики» – ліпити сніговиків узимку люблять не тільки діти, а й смурфики. Але зліплені смурфиками сніговики бояться розтанути під час потепління, яке має настати. Тому вони вирушають у далеку країну вічної зими, та дорогою їм трапляється лихий чаклун Гаргамель. Та, на жаль, сніговики ще не навчилися відрізняти добрих людей від злих… «Смурфоріздво» – ялинка прикрашена, частування готове, усі смурфики чекають на подарунки від Санта-Клауса. Та Санта-Клаус у різдвяну ніч має безліч справ, тому доручає доставити подарунки для смурфиків… чаклунові Гаргамелеві! 
«Петрикове Різдво» – у хлопчика Петрика Різдво видалося не дуже щасливим: мати захворіла, тато на війні, а Санта-Клаус з подарунками десь забарився. Санта-Клаус насправді не дуже себе добре почував і звернувся до Гаргамеля, хата якого була по дорозі, щоб трохи перепочити. Але злий чаклун хитрим чином вирішив перебратися за Санта-Клауса поки той спав! Що ж робитимуть смурфики?

Про Грінча, який украв Різдво | Видавництво «Книголав»

Що є найбільшим Різдвяним дивом? 
Не подарунки та ласощі, а світло добра й любові, яке запалює в серцях це чудове свято. Сила Різдва настільки велика, що може перевиховати навіть злого Грінча. Якось, напередодні свята, він вирішує вкрасти у мешканців міста Хтовіль Різдво – іграшки, наїдки та навіть ялинки. Грінча дратує радість і сміх інших. Чому?

Грінч не зносив Різдва! Взагалі! Ані в місті, ні в домі. 
Не питайте, чому, бо причини йому невідомі. 
Може, голову Грінчу прикрутили не так, як треба.
Може, в нього була у новому взутті потреба.
Та найбільш імовірно – не майте мені за зле – 
Що причина – у серці. Було воно зовсім мале.

Але, здійснивши свій задум, Грінч розуміє, що не зміг зіпсувати свято, адже воно має дещо більше, ніж яскраві атрибути. «Про Грінча, який украв Різдво» ? відомий твір Доктора Сьюза, що вийшов далекого 1957 року, здобувши величезну популярність серед маленьких читачів. Книжка стала основою для кількох мультфільмів, а також екранізації, головну роль в якій зіграв відомий комедійний актор Джим Керрі. «Про Грінча, який украв Різдво» увійшла до рейтингів «100 найкращих ілюстрованих книжок» за версією School Library Journal та «100 найкращих дитячих книжок» Національної асоціації освіти США. Українською книжка вийшла у перекладі Мар’яни Кіяновської з авторськими ілюстраціями Доктора Сьюза. «Про Грінча, який украв Різдво» сподобається читачам від трьох років.

Різдвяний янгол | Видавництво «Дискурсус»

Ці історії переносять у Карпати і в Різдво, як машина щастя. Адже саме там щастя було найоднозначнішим — у карпатському дитинстві Ярослави Терлецької і Галини Петросаняк. Тут органічно сплітаються казкові сюжети, гуцульський дух і старовинні коляди. 
Ця книжка зігріє душу і дітей, і дорослих.

19 різдвяних історій | Видавництво Старого Лева

Див забагато не буває, правда? І коли ж на них чекати, як не на Різдво? Адже це час безцінних подарунків, фантасмагорії та химерних пригод, час, який повертає нас у дитинство та відкриває нові сенси дорослішання. Це пора пошуку умиротворення та батьківського тепла, пора, коли самотність переживаєш особливо гостро. І саме в цей час повсякденність можуть наповнювати чудеса, а іскри любові запалюють життя з новою силою. 19 сучасних українських письменників написали історії про те, яким різним буває Різдво. Про те, яким різним буває життя.

Що приховує Різдво? | Видавництво «Ранок»

Шукаєте новорічний подарунок? Вітаємо, у вас талант знаходити потрібні речі! Напевно, ваша дитина настільки ж вправна у цьому. Єдиний спосіб переконатися – взяти книгу і відшукати все, що приховує Різдво. Знайдіть колоски для дідуха, фігурки з різдвяного вертепу і навіть шлях до примирення Солохи і Агрипини.



Додаткові матеріали

ТОП-5 книжок для гурманів
ТОП-5 книжок 2018 року у рейтингу Біла Гейтса
ТОП-9 грудневих новинок українських видавництв
Найкращі дитячі книжки року: що радять експерти
ТОП-5 дитячих книг, які надихають мріяти та не втрачати віри в себе
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери