Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

ТОП-5 книжок 2018 року у рейтингу Біла Гейтса

Уже традиційно наприкінці року засновник та керівник корпорації «Microsoft» Білл Ґейтс називає свою п’ятірку книжок, які прочитав протягом року та рекомендує кожному.

Уже традиційно наприкінці року засновник та керівник корпорації «Microsoft» Білл Ґейтс називає свою п’ятірку книжок, які прочитав протягом року та рекомендує кожному. Від інструкції з медитації до автономної зброї і трилера про занепад колись перспективної компанії – ось що 2018 року читав Ґейтс. Однак підприємець вважає, що книжки із цьогорічного рейтингу можуть стати чудовими подарунками до свят.  
 
«Добра книжка – ідеальний подарунок: продуманий та легкий у пакуванні… Крім того, думаю, кожен потребує кілька нових книг у своєму житті. Зазвичай я не розглядаю книжки зі свого списку як хороші подарунки, але видання у цьогорічного рейтингу добре для цього підійдуть», – написав Білл Ґейтс.
 
«EducaTED» Тари Вестервор  
Тара ніколи не відвідувала школу чи лікарю, поки не вийшла з дому в 17-річному віці. Я ніколи не думав, що мене зацікавить історія про дорослішання в середовищі мормонів, але вона така хороша письменниця, що, читаючи про її екстремальне дитинство, змусила мене замислитися про власне життя. Мелінда і я полюбили ці мемуари молодої жінки, чия спрага до навчання була настільки сильною, що вона врешті здобула ступінь доктора філософії у Кембриджському університеті.
 
«Army of None» Пауля Шарре
Тематика автономної зброї не зовсім підходить для читання в період свят, але важко оминути цей погляд на штучний інтелект в контексті війни. Це надзвичайно складна тема, але Шарре пропонує чіткі пояснення та висвітлює як плюси, так і мінуси війни машин. Він чудово розуміється на цій темі, що й не дивно: Шарре – ветеран, який допоміг розробляти політику уряду США щодо автономної зброї.
 
«Bad Blood» Джона Каррейру
Цю книжку порекомендували мені кілька друзів. Каррейру подає інсайдерський погляд на розвиток і падіння компанії «Тheanos». Історія більш захоплива, ніж я очікував, і я не міг відірватися від неї до останньої сторінки. У цій книжці є все: складні афери, корпоративні інтриги, історія для обкладинки журналу, руйнування сімейних стосунків та загибель компанії, яку колись оцінювали майже у 10 мільярдів доларів.
 
«21 Lessons for the 21st Century» Юваля Ноя Гарарі
Я великий шанувальник того, що написав Гарарі, і його остання книжка – не виняток. «Sapiens» і «Homo Deus» відповідно змальовують минуле і майбутнє, тим часом ця книжка розгортає перед нами теперішнє. Якщо ситуація у світі 2018 року вас приголомшила, ці 21 урок, що пропонує автор, будуть вам корисні для осмислення новин і роздумів про виклики, з якими ми стикаємося.
 
«The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness» Енді Пуддікомбе
Переконаний, що 25-річний я посміявся б над цим, але ми з Меліндою останнім часом дуже поринули в медитацію. Книжка починається з розповіді про особистий шлях Пуддікомбе від студента до буддійського монаха, а потім перетворюється на інструкцію з медитування. Якщо ви зацікавлені у цій темі, тоді це видання – саме для вас.


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери