Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

ТОП-5 дитячих книг, які надихають мріяти та не втрачати віри в себе

Заповітні мрії повинні здійснюватися.

Заповітні мрії повинні здійснюватися. Що для цього потрібно? Щонайперше, це наважитись мріяти й не зупинятись виконувати прагнення своєї душі. Хоч запропонована збірка дитячих книжок не зможе реалізувати наших найсокровенніших мрій, проте вона вкотре нагадає про їхню рушійну силу у житті кожного. Тож нехай те, що сьогодні було мрією, вже завтра стане частиною життя.
 
 
 
«Курку з курсу не зіб´єш» — девіз однієї, на перший погляд, звичайної чорної курки (точніше, чорної-пречорної, через що господиня називає її іспанкою), яка, виявляється, є неабиякою активісткою, організаторкою та мрійницею. Ведення «Чорнокурківського вісника», спорудження гнізда на старому горіху, заняття з курячого фламенко — ось далеко не повний перелік ідей, котрі виникають у голові нашої пернатої вигадниці. Та у чорної-чорної курки є одна найзаповітніша мрія — навчитися літати. Опановуючи мистецтво польоту, вона раз у раз вибирається на пагорб і. злітає вниз у шоломі й на лижах. «Чорна-чорна курка» — добра і дотепна історія про віру у себе та власні сили всупереч усьому, бо «якщо соромитися й боятися бути смішною — то й не навчишся нічого».
 
 
Дана Кавелі, «Неперевершений Сильвестр» («А-ба-ба-га-ла-ма-га», 2015)
 
Стати будь-ким – грушею, квіткою, пташкою — лиш би не бути собою. Бо якщо ти сіреньке мишеня, хто ж захоче мати такого друга? Сильвестр, а саме так називається наш самотній хвостатий герой, якось почув гру на скрипці й змайстрував для себе з маленького ключика скрипку. «Неперевершений Сильвестр» — проста, з прекрасними авторськими ілюстраціями, світла, тепла та зворушлива історія про неймовірну дружбу і прийняття себе таким, яким ти є, про музику, що здатна творити дива, та про важливість мрій у житті кожної людини.
 
 
Торбен Кульман, «Ліндберґ. Історія неймовірних пригод Мишеняти-летуна» («Видавництво Старого Лева», 2016)
 
Колись давно, у німецькому Гамбурзі, жило-було собі дуже дружелюбне, допитливе та розумне Мишеня. Та одного дня воно залишилося саме-самісіньке у рідному місті: всі миші кудись зникли. Як приєднатися до них? Мишеняті доведеться подолати чимало перешкод, злетів і падінь, аби підкорити небо й перелетіти через Атлантичний океан. «Ліндберґ. Історія неймовірних пригод  Мишеняти-летуна» — це дебютна книжка письменника-ілюстратора, з дитинства закоханого в малювання, історію винаходів та аеронавтику, що є своєрідною присвятою американському пілоту Чарльзу Ліндберґу, здійснившому у 1927 році перший трансатлантичний безпосадковий переліт з Нью-Йорка до Парижа.
 
 
Крістіан Жолібуа, Крістіан Хайнріш, «Назустріч мрії» («Nasha idea», 2018)
 
У курятнику настав час нести яйця. Але маленька курочка Кармела твердо вирішила: не буду, бо у житті є й інші, набагато цікавіші справи. «Колись я теж піду подивитися на море!» — мріяла вона, слухаючи розповіді баклана Педро про морські подорожі. І ось, однієї ночі, Кармела залишає рідне гніздо. «Назустріч мрії» — це перша книжечка серії «Відважні курчата», котра вчить дослухатися до свого серця та з якої, до речі, можна довідатись, хто насправді відкрив Америку та привіз кукурудзу до Європи. Захоплююча, динамічна та весела історія, з повноколірними кумедними ілюстраціями, що викличе щиру усмішку у читача будь-якого віку.
 
 
 
Дівчинка Анна та її батьки переїхали з Дому-на-узліссі у центр великого міста. Одного дощового суботнього ранку, сидячи на підвіконні, вона побачила, як до службового входу театру забігали феї. «Пробігла ще одна тендітна постать, промокла, без дощовика й парасолі, трохи розгублена. Перед самими дверима в неї з рук випала сумка, а з сумки вислизнуло щось схоже на край білосніжного крила». Це була балерина Людмила, тридцять два фуете якої так зачарували Анну кілька тижнів тому під час вистави. Танцівниця погоджується взяти дівчинку до себе в учениці, щоб допомогти здійснитися її заповітній мрії. «Пуанти для Анни» — щира й надихаюча історія про перші кроки на шляху до мети, розчарування, без яких не обійтись, щоденну працю та наполегливість, котрі обов´язково приносять свої плоди, про любов, турботу та батьківську підтримку, а також про те, як важливо наважитися мріяти й не боятися втілювати свої мрії у життя.


Додаткові матеріали

ТОП-16 книг для різдвяного та новорічного настрою
ТОП-5 книжок, які рекомендує Андрій Куликов
ТОП-5 mustread 2018 року
ТОП книжок для читання взимку
ТОП-10 найбільш високооплачуваних письменників світу
ТОП-5 екранізацій книг, які вийдуть в 2019
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери