Головна\Події\Інтернет

Події

17.08.2023|12:25|Буквоїд

Вікіпедист з України став одним з «Вікімедійців року» 2023

Кожного року засновник Вікіпедії Джиммі Вейлз нагороджує найуспішніших членів та членкинь міжнародної вікіспільноти. Цьогоріч серед відзначених опинився Антон Процюк — адміністратор української Вікіпедії, координатор програм ГО «Вікімедіа Україна».

Антон є волонтером-редактором та адміністратором Вікіпедії уже понад 10 років. У 2018 році долучився до ГО «Вікімедіа Україна» як менеджер проєктів, а з 2021 року керує програмною роботою організації як координатор програм. Антон також є членом керівного комітету хабу вікімедійних організацій Центрально-Східної Європи.

«Ця винагорода є визнанням роботи “Вікімедіа Україна” та української вікіспільноти з початку повномасштабного російського вторгнення. В умовах великої війни ми продовжували та продовжуємо роботу. Ця нагорода для усіх, хто попри все підтримує розвиток вільних знань та українських вікіпроєктів зокрема»,  — зазначив Антон Процюк.

При врученні нагороди організатори відзначили роль «Вікімедіа Україна» у організації та підтримці фотоконкурсів — міжнародного «Вікі любить Землю» та «Вікі любить пам’ятки» в Україні. Серед інших виділених проєктів — #1Lib1RefМісяць культурної дипломатії Україниборотьба з гендерним дисбалансом у Вікіпедії та щорічний Вікімарафон.

Переможцями у інших номінаціях 2023 року стали: Тауфік Росман з Малайзії — «Вікімедієць року», користувач: Eugene Ormandy з Японії — «Новачок року», Шівон Лічман з Нової Зеландії — «Лауреат Вікімедіа», користувач: Funcrunch з США — «Медіа», користувач: Zabe — «Технологічний новатор».     

У 2014 році «Вікімедійцем року» вперше став українець Ігор Костенко — активний дописувач української Вікіпедії, Герой України, який загинув 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери