Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Конкурс

Події

16.12.2020|12:52|Буквоїд

Фонд Франка завершив приймати роботи на конкурс “Стежками Каменяра”

Сьогодні завершився прийом робіт на IV Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра». Вперше участь у конкурсі брали діти з українських діаспорних родин, що навчаються поза межами України.

Як повідомила координаторка проекту Ольга Нижник, цього року участь у конкурсі взяли 1070 учнів з України, Австралії, Канади, Швеції, Бельгії, Великобританії, які змагатимуться у чотирьох номінаціях – «Проза», «Поезія», «Драматургія» та «Найкраща ілюстрація до творів Івана Франка» – у двох вікових категоріях: 6-11 років та 12-16 років відповідно. 

Найбільше творчих робіт представлено у номінації «Найкраща ілюстрація до творів Івана Франка» – 57,7%; у номінації «Поезія» – 24,3%; «Проза» – 16,7%; «Драматургія» – менш ніж 1% від загальної кількості. 

Варто наголосити, що учні старшої школи були більш ініціативними – 54,4 % робіт від загальної кількості.

Найбільша кількість конкурсних робіт надійшла з Центральної України – 30%, а найактивнішими учасниками були учні зі Львівської області (149) та Дніпропетровської області – 128 конкурсантів.

До 1 лютого 2021 року організатори мають опублікувати списки учасників у кожній із номінацій на офіційному сайті Міжнародного фонду Івана Франка й на сторінці конкурсу «Стежками Каменяра» у фейсбуці та сформувати журі, яке вивчатиме роботи та визначатиме переможців. 

Відповідно до Положення про Конкурс, оголосити переможців у кожній із номінацій та в обох вікових категоріях мають до 30 квітня, а нагородження відбудеться наприкінці травня 2021 року.

Нагадаємо, що Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра» проводиться вчетверте і має на меті посилити творчу мотивацію у вивченні учнями закладів загальної середньої освіти творчості Івана Франка через створення літературно-мистецьких творів у різних жанрах, у яких працював І. Франко, та дослідити його літературну спадщину, наукову, культурологічну та громадську діяльність. Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Міжнародний фонд Івана Франка, Львівське товариство у м. Києві та Львівський національний університет імені Івана Франка.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери