Головна\Події\Зустрічі

Події

25.10.2023|16:08|Буквоїд

Тарас Прохасько у Львові. Розмова довкола книги «Лексикон таємних знань»

26 жовтня о 19:30 «Видавництво Старого Лева» запрошує на довгоочікувану зустріч з письменником Тарасом Прохаськом у Львові.

Розмова піде про культову книгу письменника «Лексикон таємних знань», яка вийшла друком в оновленому художньому оформленні – за майже 20 років після першої появи у світ, а також про виклики короткої форми, реактуалізацію класики, віднайдення нових сенсів, читачів, міста та світ, що змінюється.
Модеруватиме розмову літературознавець, публіцист Юрко Прохасько
Зустріч відбудеться у Книгарні-кав´ярні Старого Лева (вул. Галицька, 17). Вхід вільний.

«Лексикон таємних знань»: https://starylev.com.ua/knyga-leksykon-tayemnyx-znan

До книги «Лексикон таємних знань» Тараса Прохаська входить кілька повістей та оповідань. Знайома й уже люблена читачами повільна проза Прохаська занурює у світ почуттів і відчуттів, знаків, вказівок, стежок і лабіринтів. Деякі розповіді автора майже безсюжетні, позбавлені пафосу й моралі, зате насичені безліччю деталей і описів, завдяки чому стають позачасовими й позапросторовими історіями. Автор запрошує зосереди­тися на найдрібніших змінах довкілля, стверджуючи, що не трапляється «досвіду забагато, досвіду зайвого, досвіду хибного».

Книга зацікавить вибагливого читача, спраглого естетичного інте­лектуального читання.

Тарас Прохасько — український письменник, журналіст, перекладач, один із представників станіславського феномену. Лауреат Шевченківської премії 2020 року за збірку есеїстики «Так, але...». Автор книг «НепрОсті», «Так, але…», «Лексикон таємних знань», «Хто зробить сніг» та ін.


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери