Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

03.02.2021|20:07|Буквоїд

Як врятувати ведмедів розповість книга Євгенії Завалій «Місія «Порятунок»

Вже за місяць у «Видавництві Старого Лева» побачить світ книга «Місія «Порятунок»: ведмеді» авторства письменниці, волонтерки та активістки Євгенії Завалій.

Це історія про те, як важливо тваринам жити в їхньому природному середовищі, і про те, що люди можуть і повинні зробити все необхідне, аби вберегти тварин від жорстокого ставлення і навіть від вимирання певних видів. В основі сюжету – реальні історії ведмедів з притулку «Домажир» неподалік від Львова, який відвідувала авторка, збираючи матеріал для книги. Проєкт має благодійну складову: 10 гривень від вартості кожної книжки буде перераховано на підтримку ведмежого притулку «Домажир». Художнє оформлення виконала Марія Шевченко.

У центрі розповіді – маленька ведмедиця Христя, яку ловлять у лісі і змушують працювати в мандрівному цирку. Щоб Христя танцювала, її ставлять на гарячу платформу, тож вона змушена перебирати лапами під музику. Дресирувальник — жорстокий чоловік, він погрожує не дати ведмедиці їсти та часто б’є її, коли вона відмовляється танцювати. На щастя, до цирку приходять зоозахисники і звільняють тварин з жахливих умов. Христя потрапляє у притулок, де інші ведмеді, яких визволили з неволі, розповідають їй свої сумні ­історії. Багато хто з них уже не здатен повернутися до життя в дикій природі. Але це не про Христю. Адже в Карпатах її чекають мама і брат.

«Сьогодні світ змінюється і гуманність, права тварин стають дуже важливими для зрілих і розвинених суспільств. Відповідальність за довкілля є передумовою майбутнього виживання планети. В Україні ці процеси також зараз розвиваються, хоч і з запізненням. В цій книзі ми говоримо про бурих ведмедів, їх залишилось всього близько 200 в Карпатах і ще 200 живуть в неволі в жахливих умовах. Ця книга спроба привернути увагу до проблеми захисту ведмедів і необхідності створення притулків і реабілітаційних центрів для цих тварин», — ділиться думками авторка Євгенія Завалій.


 

 

Окрім власне сюжетої історії Христі, книжка містить вагому нон-фікшн частину, де розповідається про особливості різних видів ведмедів (бурих, білих, панд, гімалайських та інших): про те, яке природнє середовище їхнього проживання, як вони розвиваються і здобувають собі їжу, про їхні навички і звички. Також наприкінці книжки авторка пропонує виконати дітям завдання, складені на основі викладеної пізнавальної інформації, які допоможуть врятувати з неволі Христю та інших ведмедів.

Книга «Місія «Порятунок»: ведмеді» започатковує серію художньо-пізнавальних книг «Місія «Порятунок», які знайомитимуть читачів з багатим тваринним світом України.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери