Re: цензії

18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
09.03.2024|Ігор Зіньчук
Свідомий вибір бути українцем
07.03.2024|Богдан Дячишин, Львів
Студії слова єднання
07.03.2024|Василь Добрянський
Гроші пахнуть пригодами
06.03.2024|Валентина Семеняк, письменниця
Майбутнє за вогнярами і мальвенятами
03.03.2024|Ігор Зіньчук
Моя правда
Головна\Події\Презентації

Події

08.04.2021|08:39|Буквоїд

У «Видавництві 21» вийде дебютний роман Артема Поспєлова

Уже зовсім скоро читачі зможуть познайомитися з дебютним романом Артема Поспєлова «ТАДУШ», який побачить світ найближчими днями і, можливо, стане однією із найбільш яскравих подій сучасної української літератури. Книжка виходить у співпраці «Видавництва 21» та Літературної агенції OVO. Дизайн обкладинки розробила Анна Стьопіна.

Читаючи «ТАДУШ», складно повірити, що це дебютний роман Артема Поспєлова, настільки досконало написаний текст, настільки переконливим є створений автором смисловий світ. Зоїк – так звуть головного героя роману, і саме він пов’язує всі лінії тексту. «Зоїку близько чотирьох тисяч днів, – ідеться в анотації, – і таке ім’я хлопець обрав собі сам. Просто спочатку в його сім’ї помирає собака, а трохи згодом помирає Дід. Після смерті Діда родина починає розпадатися. Зоїк забуває минуле, але пам’ятає, що винен у тому, що сталося. Єдиний, хто знає, як усе було насправді, це друг на ім’я Малюк, якого він ніколи не бачив. З його допомогою Зоїк намагається все виправити».

У романі «ТАДУШ» Артем Поспєлов працює з пам’яттю, часом і простором, з потоками свідомості і внутрішнього мовлення, у такий спосіб творячи унікальний малюнок свого тексту. Крім того, автор – естет та ерудит: у романі багато відсилань до інших творів мистецтва, зокрема літератури і кіно. І це також є важливою складовою авторського світогляду Артема Поспєлова.

Автор розповів, що писав «ТАДУШ» більше двох років, за цей час змінювалося багато всього в його житті, як і він власне. «Книжка росла приблизно так само, як ріс із нею я. Починати довелося із одним багажем, а закінчувати із більшим у декілька разів. І це стосується не лише літератури. Мене завжди тягнуло до дитинства і спогадів про нього, особливо тих, які тепер напівміф, і вже точно не скажеш, як усе відбувалося насправді. [] Цей текст багато в чому автобіографічний, але місцями ця справжня реальність нагадуватиме вигляд шкарпетки навиворіт».

«ТАДУШ» актуалізує чимало гострих та актуальних питань, та навряд, на думку Артема Поспєлова, дає відповіді. «Не впевнений, що відповіді мене самого цікавлять. Більшість із них і так усім відомі, але не схоже, що вони – це саме те, що в результаті нам потрібно. «ТАДУШ» дав мені відчуття та розуміння певних речей. Маю надію, що (як мінімум) так він спрацює і для тих, хто його прочитає». А актуальним цей роман, як вважає автор, буде «для того, хто не боїться темряви і цінує світло».



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери