Головна\Події\Презентації

Події

01.08.2023|09:40|Буквоїд

«Їжа як комунікація»

Це не традиційна гастрономічна книжка. Це персональний нотатник, написаний українською мовою ілюстрований авторськими тематичними малюнками, орієнтований творчих людей. Вероніка Чекалюк впевнена, що головна спеція - це приємна атмосфера і цікава розмова.  

Кулінарна комунікація — це перевірена часом складова успіху або ж поразки. Аксіома: не варто мати справу із голодною людиною. Приготування їжі, частування – це нагода проявити себе, продемонструвати свої таланти господаря. Гостинність – це творчість. Їжа має вплив на лібідо, стосунки, безпеку, продуктивність, комунікацію, енергетику, формує світогляд та імідж індивіда.

Кулінарна комунікація — це перевірена часом складова успіху або ж поразки. Недарма кажуть, що не варто мати справу із голодною людиною.

Вероніка Чекалюк - дипломований кухар-любитель зі стажем, кулінар-експериментатор, кандидат наук із соціальних комунікацій, журналіст, публіцист. Така освіта й практичний досвід – ідеальне поєднання для створення книги-путівника у світі ефективних комунікацій. Вероніка доводить, що їжа, трапеза є об’єктом комунікацій. Дегустація вишуканих страв за певних обставин може бути потужною силою дієвої дипломатії: “Зазвичай на приготування їжі й покупки продуктів людина витрачає чимало часу. А час сьогодні — найдорожча валюта. Ми спробуємо  сфокусуватися на тому, як швидко й смачно готувати, сервірувати й ефективно провести звану вечерю (обід) у вузькому колі. Гастрономічна дипломатія – найефективніша. Голод – це агресія, нагодуйте смачно людей і отримаєте симпатію. Прості інгредієнти на тарілці можуть виглядати як витвори мистецтва. Пропоную своєрідну формулу, як робити покупки, заощаджувати енергію і час, планувати, готувати та насолоджуватись смачною їжею і атмосферою. Я не лікар і не буду акцентувати на шкідливості тих чи тих продуктів. Не буду рахувати калорії та конкурувати із відомими гуру шеф-кухарів. Ця книжка про комунікацію, про атмосферу й стиль харчування, про гармонію і баланс – складається із тематичних ілюстрованих підрозділів, кожний із яких пов’язаний із певним етапом філософії комунікації під час прийому їжі,” – зазначає Вероніка. Дослідниця системи ефективних комунікацій  ділиться своїм життєвим досвідом і спостереженнями, ілюструє сказане історіями й спогадами, рекомендує розглядати їжу як один із видів комунікації, пропонує власну формулу вдалої вечері, сніданку чи ланчу, звертає увагу на їжу як вид  ефективної комунікації, акцентує на тому, що можна не перейматися прийомом їжі під час вечері, але насититися атмосферою, поспілкуватися, домовитися про важливі справи.  

Тверда обкладинка, мова: українська

ISBN 978-966-437-698-0



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

14.07.2025|09:21
V Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» презентує цьогорічну програму
11.07.2025|10:28
Оголошено конкурс на літературну премію імені Богдана-Ігоря Антонича “Привітання життя”
10.07.2025|23:18
«Не народжені для війни»: у Києві презентують нову книжку Артема Чапая
08.07.2025|18:17
Нова Facebook-група "Люблю читати українське" запрошує поціновувачів вітчизняної літератури
01.07.2025|21:38
Артур Дронь анонсував вихід нової книги "Гемінґвей нічого не знає": збірка свідчень про війну та життя
01.07.2025|18:02
Сергію Жадану присуджено австрійську державну премію з європейської літератури
01.07.2025|08:53
"Дикий Захід" Павла Казаріна тепер польською: Автор дякує за "довге життя" книги, що виявилась пророчою
01.07.2025|08:37
«Родовід» перевидає «З країни рижу та опію» Софії Яблонської
01.07.2025|08:14
Мартин Якуб презентував у Житомирі психологічний детектив "Гріх на душу"
01.07.2025|06:34
ТОП-10 книг ВСЛ за червень 2025 року


Партнери