Re: цензії

07.05.2025|Оксана Лозова
Те, що «струною зачіпає за живе»
07.05.2025|Віктор Вербич
Збиткування над віршами: тандем поета й художниці
07.05.2025|Ігор Чорний
Життя на картку
28.04.2025|Ігор Зіньчук
Заборонене кохання
24.04.2025|Вероніка Чекалюк, науковець, кандидат наук із соціальних комунікацій
«До співу пташок» Олега Кришталя як наука одкровення
21.04.2025|Тарас Кремінь, кандидат філологічних наук, Уповноважений із захисту державної мови
Джерела мови російського тоталітаризму
18.04.2025|Ігор Зіньчук
Роман про бібліотеку, як джерело знань
18.04.2025|Валентина Семеняк, письменниця
За кожним рядком – безмежний світ думок і почуттів
12.04.2025|Андрій Содомора
І ритмів суголосся, й ран...
06.04.2025|Валентина Семеняк
Читаю «Фрактали» і… приміряю до себе
Головна\Події\Презентації

Події

01.08.2023|09:40|Буквоїд

«Їжа як комунікація»

Це не традиційна гастрономічна книжка. Це персональний нотатник, написаний українською мовою ілюстрований авторськими тематичними малюнками, орієнтований творчих людей. Вероніка Чекалюк впевнена, що головна спеція - це приємна атмосфера і цікава розмова.  

Кулінарна комунікація — це перевірена часом складова успіху або ж поразки. Аксіома: не варто мати справу із голодною людиною. Приготування їжі, частування – це нагода проявити себе, продемонструвати свої таланти господаря. Гостинність – це творчість. Їжа має вплив на лібідо, стосунки, безпеку, продуктивність, комунікацію, енергетику, формує світогляд та імідж індивіда.

Кулінарна комунікація — це перевірена часом складова успіху або ж поразки. Недарма кажуть, що не варто мати справу із голодною людиною.

Вероніка Чекалюк - дипломований кухар-любитель зі стажем, кулінар-експериментатор, кандидат наук із соціальних комунікацій, журналіст, публіцист. Така освіта й практичний досвід – ідеальне поєднання для створення книги-путівника у світі ефективних комунікацій. Вероніка доводить, що їжа, трапеза є об’єктом комунікацій. Дегустація вишуканих страв за певних обставин може бути потужною силою дієвої дипломатії: “Зазвичай на приготування їжі й покупки продуктів людина витрачає чимало часу. А час сьогодні — найдорожча валюта. Ми спробуємо  сфокусуватися на тому, як швидко й смачно готувати, сервірувати й ефективно провести звану вечерю (обід) у вузькому колі. Гастрономічна дипломатія – найефективніша. Голод – це агресія, нагодуйте смачно людей і отримаєте симпатію. Прості інгредієнти на тарілці можуть виглядати як витвори мистецтва. Пропоную своєрідну формулу, як робити покупки, заощаджувати енергію і час, планувати, готувати та насолоджуватись смачною їжею і атмосферою. Я не лікар і не буду акцентувати на шкідливості тих чи тих продуктів. Не буду рахувати калорії та конкурувати із відомими гуру шеф-кухарів. Ця книжка про комунікацію, про атмосферу й стиль харчування, про гармонію і баланс – складається із тематичних ілюстрованих підрозділів, кожний із яких пов’язаний із певним етапом філософії комунікації під час прийому їжі,” – зазначає Вероніка. Дослідниця системи ефективних комунікацій  ділиться своїм життєвим досвідом і спостереженнями, ілюструє сказане історіями й спогадами, рекомендує розглядати їжу як один із видів комунікації, пропонує власну формулу вдалої вечері, сніданку чи ланчу, звертає увагу на їжу як вид  ефективної комунікації, акцентує на тому, що можна не перейматися прийомом їжі під час вечері, але насититися атмосферою, поспілкуватися, домовитися про важливі справи.  

Тверда обкладинка, мова: українська

ISBN 978-966-437-698-0



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

07.05.2025|11:45
Meridian Czernowitz видає першу поетичну книжку Юлії Паєвської (Тайри) – «Наживо»
07.05.2025|11:42
Місця та біографії, які руйнує Росія. У Києві презентують книжку «Контурні карти пам’яті»
07.05.2025|11:38
У Києві відбудеться презентація книги «Усе на три літери» журналіста й військовослужбовця Дмитра Крапивенка
06.05.2025|15:24
«Читаємо ложками»: у Луцьку відбудеться перша зустріч літературно-гастрономічного клубу
06.05.2025|15:20
Помер Валерій Шевчук
02.05.2025|13:48
В’ятрович розкаже, як перемогли «велику вітчизняну» в Україні
01.05.2025|16:51
V Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» оголошує старт продажу квитків та імена перших учасників
01.05.2025|10:38
В Ужгороді презентували «гуцул-фентезі» Олександра Гавроша
30.04.2025|09:36
Андрій Зелінський презентує нову книгу «Мапа»
29.04.2025|12:10
Новий фільм класика італійського кіно Марко Белоккьо: історична драма «Викрадений» виходить на екрани у травні


Партнери