Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

20.12.2023|16:39|Буквоїд

«Як українці зруйнували імперію зла»: книга Олександра Зінченка вийшла у видавництві Vivat

До річниці розпаду СРСР у видавництві Vivat побачила світ книга історика, публіциста, сценариста Олександра Зінченка «Як українці зруйнували імперію зла».

Що відбувалося за лаштунками Серпневого путчу, який зробив розпад СРСР швидким і незворотним? Як сталося, що із чотирьох сценаріїв розвитку подій, описаних у прогнозі ЦРУ, українці обрали найрадикальніший — «Розпад»? 

У цій книзі автор поденно відтворює події 1991 року. Наводить ще донедавна секретні архівні документи ЦРУ і КДБ. Уперше зіставляє спогади учасників і свідків здобуття Україною незалежності: політиків, істориків, письменників. І відповідає на запитання, хто насправді зруйнував імперію зла.

«Незалежність впала нам як сніг на голову» — це міф. Про українців зазвичай кажуть, що вони ніколи не втрачають можливості втратити можливість. Але цього разу вікно можливостей відкрилося на мить — і цією миттю українці скористалися повною мірою. 

Я питав багатьох батьків нашої незалежності, чи усвідомлювали вони 31 грудня 1990 року, що наступний Новий рік вони святкуватимуть у незалежній Україні. І вони казали, що ні — бо бачили перспективу відновлення незалежності у 5-6 років. Але українці не тільки скористалися вікном можливостей — вони його створили, спровокували ситуацію, коли це стало можливо, готувалися як спільнота. Але і через три десятиліття багато українців не відрефлексували, як саме українці зруйнували імперію зла. Час виправляти це!», — наголошує Олександр Зінченко. 

25 грудня о 16 годині Олександр Зінченко та Вахтанг Кіпіані презентуватимуть книгу в Києві, у книгарні Vivat (вул. Велика Васильківська, 101). 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери