Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

16.01.2024|17:44|Буквоїд

Видавництво Vivat видало книжку «Я працюю на цвинтарі» Павла Паштета Белянського

Книжку «Я працюю на цвинтарі» Павло Белянський написав після кількох років на кладовищі – він був співвласником контори з виготовлення пам´ятників. Це 58 коротких проникливих історій про життя і смерть. У видавництві Vivat книжка вийшла українською у перекладі Тетяни Кохановської.

Збірку покладено в основу фільму «Я працюю на цвинтарі», сценарій до якого написав також Павло Белянський. Фільм режисера Олексія Тараненка вийшов на екрани у вересні 2022 року, а у 2023 році став найпопулярнішим ігровим кіно 2023 року на платформі Takflix.  

«Це історії поза часом», – вважає Павло Белянський.  «Історії з цвинтаря і не тільки, оповідання про смерть та життя, кумедні й сумні, відверті й правдиві. Кажуть, що вони змушують замислитися, залишають післясмак та повертають бажання жити. Я думаю, це правда.

Робота на цвинтарі  безперечно, дала мені багато. Зокрема розуміння того, що я хочу робити далі, що я хочу розповідати людям історії. Поруч зі смертю розумієш, що жити треба тут і зараз», – розповідає він. 

«Попри те, що збірка історій називається "Я працюю на цвинтарі", у ній багато життя, людських характерів, доль, почуттів, світла. Вона легко читається, не залишаючи по собі гнітючого відчуття страху чи приреченості, як і попередня автобіографічна книга про Донбас "Бабуся вмирати не любила". Чесність, прямолінійність і кінематографічність – це прикметні риси творчого стилю Павла Белянського», – наголосила Юлія Орлова, генеральна директорка видавництва Vivat. 

Про автора 

Павло Белянський народився на Луганщині, закінчив Дніпропетровський хіміко-технологічний інститут. За своє життя встиг попрацювати охоронцем, вантажником, експедитором, журналістом, рекламістом та відкрити свою фірму з виготовлення надгробків. Видавався у незалежних видавництвах, написав понад 100 оповідань та кілька романів. Зараз воює в лавах ЗСУ.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери