Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

12.04.2021|16:19|Буквоїд

Книжковий фестиваль Book Space оголосив дату проведення та фокусну тему

IV Міжнародний книжковий фестиваль Book Space відбудеться 3-5 вересня 2021 року. Цьогоріч організатори планують офлайнове проведення заходів.

Фестиваль пройде за підтримки місцевої програми «Культурна столиця».

У зв’язку з пандемією, для подій фестивалю організатори обрали відкриті локації на набережній Дніпра – Фестивальному причалі.

«Торік через карантин ми були змушені змінити формат фестивалю, відмовитися від більшості заходів й провести фестиваль в онлайні. Цього ж року вирішили ризикнути – і плануємо офлайн-проведення. Ми заздалегідь обрали локацію, на якій можна буде облаштувати майданчики, що відповідатимуть карантинним вимогам, якщо до вересня вони все ж діятимуть. Це знаменитий Фестивальний причал на набережній Дніпра.  

Звичайно, ми не виключаємо вірогідність проведення фестивалю і в гібридному чи навіть онлайн-форматах, адже не застраховані від будь-якого розвитку подій. У будь-якому разі дуже важливо, щоб фестиваль відбувся», – зазначають організатори. 

Пандемія вплинула й на вибір фокусної теми фестивалю. Нею стане «Нова близькість / New Intimacy», яка виникає на тлі масової ізоляції, закритих кордонів, втрат й тривожної невизначеності.  

«Нова реальність, що спіткала людство понад рік тому, пробралася у майже всі аспекти нашого існування. Ми інакше думаємо, інакше відчуваємо, інакше працюємо й відпочиваємо. Ми не будуємо далекосяжних планів, ми навіть мріяти стали обережніше. 

Водночас ці випробування сформували й нові форми людської близькості, яку ми прочитуємо в очах перехожих з-понад захисних масок, в зітханнях сусідів по лікарняному ліжку, у віконечках робочих Zoom-зустрічей чи в авторських підписах на книжках, принесених з поштового відділення. Саме про цю нову форму близькості, що граничить з інтимністю, ми й поговоримо цього року», – пояснюють організатори Book Space. 

Програма заходу буде сформована та оприлюднена згодом. Також буде представлена команда, яка цьогоріч організовує фестиваль.  



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери