Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Новини\Детектив/Трілер

Новини

20.09.2013|09:29|Буквоїд

Євгенія Кононенко «Ностальгія»

Інтелектуальний детектив

«Ностальгія» це — «три в одному»: детективний роман з несподіваною розв’язкою, роман-топографія старого міста та історія кохання з ностальгійним присмаком. Історія про осінньо красиве почуття двох дорослих людей, яких поєднала необхідність розслідувати загадкове вбивство двадцятирічної давнини. Історія, що так само по-дорослому закінчується — коханці повертаються до своїх звичних комфортних окремих життів.

Колись Алекс, юний обдарований хлопець, піаніст, сорок років тому так рвався звідсіль: від цих «совкових» злиднів, із крихітної «хрущоби», від нудних батьків з їхніми дріб’язковими проблемами. Наразі він — заможний, впевнений у собі комерсант. Проте страшна тайна трагічної загибелі батьків одного разу загримала у його двері. А може, його жене на покинуту колись батьківщину примарний, ледь уловимий образ жінки, яку він недолюбив, ба навіть не помітив за років своєї юності. Вони обов’язково зустрінуться і розгадають криваву загадку, і опиняться в обіймах один одного, і прокинуться в будиночку біля моря… Усе це попереду. А поки що вони у пошуках істини блукають стежками та вуличками двох містичних київських пагорбів — Щекавиці й Юрковиці, — занурюючись у світ повоєнного міста, де саме й прихована страшна правда…

«Ностальгія» — це повість про київський внутрішній простір, який є настільки викривленим, що жодні дві точки не можна з’єднати по прямій. Це простір, кривизна якого весь час міняється й іноді стає від’ємною: тому минуле зникає назавжди. Але героям «Ностальгії» щастить відшукати минуле. Принаймні те, до якого вони причетні.

Євгенія Кононенко . Ностальгія . Львів, «Кальварія», 2013, 132 с.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери