Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Новини

28.02.2017|08:45|Буквоїд

Олександра Іванюк. «АМОР[Т]Е»

У лютому «Видавництво 21» представило своїм читачам роман про історію особливої любові, яка пульсує революцією і війною.

Роман Олександри Іванюк «АМОР[Т]Е» побудовано на реальних подіях, головними героями яких є італійка Франческа Леонарді та донецький вчитель історії, громадський активіст, доброволець батальйону «Дніпро-1» Юрій Матущак, який загинув в «Іловайському котлі».

Франческа приїхала до Донецька вдосконалювати свої знання з російської мови та викладати італійську. Знайомство з Юрієм цілковито змінює не лише її ставлення до Донецька як до міста винятково депресивного та російського, а й перевертає уявлення іноземки про українську історію. Юрій відкриває Франчесці Донецьк український. І разом з тим, Франчесці відкривається таїна справжнього, сильного почуття.

Драматизму розвитку стосунків молодих людей додає те, що вони потрапляють у вир донецького Євромайдану, російської окупації, стають їхніми активними учасниками.

Читач матиме змогу побачити усі ці події зсередини, майже вповні їх відчути, адже основна емоційна складова роману викликає цілковиту довіру. «АМОР[Т]Е» Олександри Іванюк – це історія українського патріота з гарячим серцем, який, через свою любов до жінки-іноземки зумів повідати світові про свою любов до України. Це історія італійки з гарячим серцем, яка через свою любов до українця відкрила іншу Україну і полюбила її. Це приватна історія, яка дозволяє заповнити прогалини в осмисленні недавньої української історії.

Ця історія особлива тим, що демонструє кут зору іноземки на події Революції Гідності та війни на Сході України. Крім того, оповідаючи про реальних людей з їхньою емоційною напругою, переживаннями, прагненнями, пориваннями, мріями, щастям, розпачем, вона створює чітке усвідомлення того, що «Іловайський котел», в якому «зник безвісти» Юрій, і кожна мить цієї війни – це не цифри, не кількості, це окремі долі, окремі неповторні Всесвіти.

Олександра Іванюк. АМОР[Т]Е: роман / Олександра Іванюк. - Чернівці: Книги – ХХІ, 2017. – 432 с.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери