Re: цензії
- 27.10.2025|Ігор ЧорнийПекло в раю
- 20.10.2025|Оксана Акіменко. ПроКниги. Що почитати?Котел, в якому вариться зілля
- 19.10.2025|Ігор Фарина, письменник, м. Шумськ на ТернопілліПобачити себе в люстерці часу
- 19.10.2025|Ігор ЧорнийКовбої, футболісти й терористи
- 19.10.2025|Марія КравчукТретій армійський корпус представляє казку Володимира Даниленка «Цур і Пек»
- 18.10.2025|Тетяна Торак, м. Івано-Франківськ«Кожен наступний політ може стати останнім...»
- 16.10.2025|Наталія Поліщук, письменниця, членкиня НСПУФантастичне й реальне, а також метафора «кришталевого світу» в оповіданні Катерини Фріас «Un anillo misterioso» («Містичний перстень») зі збірки «За синіми і жовтими гардинами» (2025), Іспанія
- 16.10.2025|Тетяна Торак, м. Івано-ФранківськПоети помирають уранці
- 08.10.2025|Тетяна Торак, м. Івано-ФранківськЗазирнути в задзеркалля
- 06.10.2025|Ігор ЗіньчукЦікаві історії звичайних слів
Видавничі новинки
- Анатолій Амелін, Сергій Гайдайчук, Євгеній Астахов. «Візія України 2035»Книги | Буквоїд
- Дебра Сільверман. «Я не вірю в астрологію. Зоряна мудрість, яка змінює життя»Книги | Буквоїд
- Наомі Вільямс. «Пацієнтка Х, або Жінка з палати №9»Проза | Буквоїд
- Христина Лукащук. «Мова речей»Проза | Буквоїд
- Наталія Терамае. «Іммігрантка»Проза | Буквоїд
- Надія Гуменюк. "Як черепаха в чаплі чаювала"Дитяча книга | Буквоїд
- «У сяйві золотого півмісяця»: перше в Україні дослідження тюркеріКниги | Буквоїд
- «Основи» видадуть нову велику фотокнигу Євгена Нікіфорова про українські мозаїки радянського періодуФотоальбоми | Буквоїд
- Алла Рогашко. "Містеріум"Проза | Буквоїд
- Сергій Фурса. «Протистояння»Проза | Буквоїд
Літературний дайджест
Солодкий листопад: 4 книги рецептів від українських кулінарів
Як тільки надворі стає холодно і сиро, теплий напій із смакотою стає найкращою відрадою.
Коли ж в домі пахне ароматною випічкою, це найвище блаженство. Як обрати страву, щоб рецепт не підвів, а близькі раділи смачненькому? Пропоную вам кілька перевірених книг від українських кулінарів.
«Солодке печиво»
«Солодке печиво» — це українська кулінарна класика. Є великий шанс, що у вашої мами чи бабусі було перше видання цієї книги із купою неймовірної випічки.
Рецепти Дарії Цвєк, яке проживала в Івано-Франківську, були відомі на просторах всього Радянського союзу.
Ця книга вперше вийшла у 1960 році, а у 2013 книгу перевидало «Видавництво Старого Лева» і вона перетворилась не лише на кулінарний шедевр, а і на видавничий. Матова обкладинка, з приємною м’якістю, сучасні атмосферні фото страв, глянцеві сторінки.
Окрім різноманітної випічки — печива, булочок, тортів, штруделів — тут ви також знайдете рецепти інших солодких страв та домашніх заготівель.
Завдяки тому, що книга писалась давно, рецепти, окрім того що вдалі, ще і без екзотичних складників. Ніяких крем-сирів і екзотичних фруктів — лиш доступні та знайомі звичайному українцю складники.
Особливо раджу приготувати: бабу святкову, пампушки без начинки, торт горіховий з кавовим кремом.
«Домашній хліб, лаваш, булочки, пироги»
Якщо вас тягне на несолодку випічку, однозначно для вас книга «Домашній хліб, лаваш, булочки, пироги» — це перша книга Галини Артеменко, фуд-богерки з Кропивницького, яка вийшла у видавництві «КСД». Тут шукайте різноманіття хліба дріжджового і на заквасці, різних булочок, кишів, і закусочних мафінів з апетитними фото.
Велика перевага книги у тому, що авторка, як у своєму кулінарному блозі, так і в друкованому виданні не послуговується для міри ваги чашками, склянками й ложками — всюди грами. Це дуже зручно, особливо, для кулінара-початківця, адже не приходиться гадати скільки ж це «одна склянка борошна», бо ж склянки вдома різні.
Тут є і найпростіші рецепти й щось аби поекспериментувати. Наприклад, булочки з чорнилом каракатиці, чи кунжутно-рисове печиво.
Особливо раджу приготувати: томатний хліб, булочки з плавленим сиром, киш з копченою рибою.
«Львівські пляцки і торти. Прості і не дуже»
«Львівські пляцки» кулінарки із Дрогобича Лесі Кравецької, вже давно тримаються в топі продажів кулінарних книг від «КСД». Все тому, що рецепти й фото до них дійсно неймовірні, а з авторкою багато любителів випічки знайомі ще з інтернет-просторів, де вона публікується під ніком medunya.
Ну і сама тема книги особлива. Що таке пляцки діти у Галичині знають з дитинства. Іншим мешканцям України ж пощастило менше.
Пляцки — це не торти й не пироги — це зазвичай цікаве поєднання кількох видів коржів і кремів. У книзі представлені й традиційні, знайомі багатьом із дитинства пляцки, і авторські рецепти. Тут є рецепти на щодень і такі шедеври на приготування яких може піти кілька днів, але вони однозначно стануть окрасою святкового столу і не залишать господиню без компліментів.
Словом, рецепти тут до кольору, до вибору на різні складники та кулінарний досвід.
Особливо раджу зготувати : торт «Різдвяна ніч», пляцок «Малиновий дзвін», пляцок «Шоколадний глінтвейн».
«BISCOTTI and c hefs»
Якщо ви вже давно освоїли просту домашню випічку і вам хочеться чогось особливого, модного і стильного, то вам треба книга «BISCOTTI and chefs» від видавництва «Апріорі».
BISCOTTI — українська кондитерська компанія, що виготовляє печиво, тістечка, мафіни та багато іншої продукції. І саме в цій книзі кулінари проекту вирішили поділитись секретами своїх шедеврів. Звісно, деякі рецепти кондитерів можна знайти на їх офіційному сайті, але це не йде у порівняння із книгою, яку можна потримати в руках.
Дизайн і ілюстрації видання на найвищому рівні. Особливість книги ще і в тому, що рецепти у ній подають українською та англійською мовами, тож вона може стати прекрасним подарунком іноземним друзям.
У книзі ви знайдете не лише рецепти випічки, а й інші десерти, класику і авторські рецепти смаколиків. Книга ділиться на дві частини: у першій — тематичні розділи присвячені тортам, чізкейкам, кишам, пирогам, кексам і печиву, у другій — фірмові рецепти від знаних шеф-кондитерів Ігоря Заріцького, Валентини Штефаньо, Еліни Бойко, Дмитра Дударенка, Євгенії Сушко, Мирослави Новосад, Максима Гуменюка, Інесси Біназон-Дзіарра.
Особливо раджу зготувати: кокосово-горіховий торт, печиво «Кульки з апельсиновими цукатами», печиво «Нескінечний шоколад».
Настя Дзюбак
Коментарі
Останні події
- 27.10.2025|11:2010 причин відвідати фестиваль «Земля Поетів» у Львові
- 26.10.2025|08:07У Львові відбудеться презентація однієї з найпомітніших книг сучасної воєнної прози: «Гемінґвей нічого не знає» Артура Дроня
- 25.10.2025|11:58Як підготуватися до Радіодиктанту національної єдности - поради від філологині Інни Літвінової
- 25.10.2025|11:51У Львові вручили премію імені Богдана Ігоря Антонича 2025 року
- 21.10.2025|11:27У Луцьку презентували посібник із доступності для культурних подій
- 21.10.2025|09:36Любомир Стринаглюк презентує у Львові збірку поезії «Докричатися до живих»
- 20.10.2025|18:59Коти, книжки й доброта: у Києві проведуть благодійну зустріч із притулком «Мурчики» і презентують «Таємничий світ котів»
- 20.10.2025|15:43Роман «Укриття» Людмили Петрушко: гімн добру і силі духу
- 19.10.2025|19:30«Їжа як комунікація»: У Відні презентували книги Вероніки Чекалюк
- 19.10.2025|10:54Поети творять націю: у Львові 8-9 листопада відбудеться II Міжнародний фестиваль «Земля Поетів»
