Re: цензії

15.05.2025|Ігор Чорний
Пірнути в добу романтизму
14.05.2025|Валентина Семеняк, письменниця
Міцний сплав зримої краси строф
07.05.2025|Оксана Лозова
Те, що «струною зачіпає за живе»
07.05.2025|Віктор Вербич
Збиткування над віршами: тандем поета й художниці
07.05.2025|Ігор Чорний
Життя на картку
28.04.2025|Ігор Зіньчук
Заборонене кохання
24.04.2025|Вероніка Чекалюк, науковець, кандидат наук із соціальних комунікацій
«До співу пташок» Олега Кришталя як наука одкровення
21.04.2025|Тарас Кремінь, кандидат філологічних наук, Уповноважений із захисту державної мови
Джерела мови російського тоталітаризму
18.04.2025|Ігор Зіньчук
Роман про бібліотеку, як джерело знань
18.04.2025|Валентина Семеняк, письменниця
За кожним рядком – безмежний світ думок і почуттів

Літературний дайджест

11.12.2017|11:55|Yakaboo

Смачного! Топ 6 книжок, які потрібно мати на кухні

Рецепти –це ціла скарбниця, яку кулінари передають з роками.

Яких тільки-но кулінарних книжок зараз не знайдеш! Можна знайти будь-яку, але яку ж обрати? Для цікавого різноманіття пропонуємо книжки рецептів, з якими приготування їжі перетворюється на захопливий та цікавий процес.

Дарія Цвєк. «Солодке печиво»

Тут саме ті рецепти, які ви пам’ятаєте ще з дитинства. Рецепти смаколиків, якими вас годували бабуся та мама. Книга складається з трьох розділів: «Печиво», «Солодкі страви» та «Домашні заготівлі». Детально, з пропорціями та смачними фотографіями. Для любителя солодко – це справжнє відкриття. Цікаве оздоблення тортиків, смачні рецепти коржиків та великий вибір начинок.

Гордон Рамзі. «Bread Street Kitchen.100 рецептів смачних ресторанних страв для приготування вдома»

Книга відомого британського шеф-кухаря шотландського походження – Гордона Рамзі. Саме він перший шотландець отримав три зірки Мішлен. Вишукані рецепти, які дуже просто втілити у життя. Спокусливі фото, які манять своєю смакотою. Швидко, смачно та без зусиль.

Олена Брайченко «Українське застілля»

По-справжньому українські рецепти та смаколики. Тут ви знайдете цікаві ідеї для страв на кожну пору року і на всі випадки життя. Що приготувати на Різдво? На Великдень? Смачні відповіді шукайте в книжці Олени Брайченко. Традиції – це те, на чому тримається наша культура, тому така книга повинна бути на вашій кухні.

Джеймі Олівер «Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі»

Чи коли-небудь, ви думали про те, що за 30 хвилин можна приготувати справжні витвори мистецтва? Якщо ні, то ця книга для вас! Джеймі Олівер справжній майстер своєї справи – в легкій манері навчить вас простим рецептам. Погодьтеся, швидкі та корисні страви – це саме те, чого нам не вистачає, адже ми постійно запізнюємося й не маємо часу. Ось вирішення нашої проблеми.

Поділюсь улюбленим рецептом. Зізнаюсь, було важко обрати один, але все ж фаворит є. Це чудесна паста від Джеймі. Не все так просто… хоча ні – приготування якраз просте. Інгредієнти наступні: 2 яєчні жовтки; 125 г пармезану й ще кусочок для натирання; цедра і сік із 2 лимонів; пучечок свіжого базиліку; 500 г листів свіжої лазаньї.

Приготування

*Пам’ятайте, що задоволення процесом – це пріоритет. Відпочивайте, насолоджуйтесь, а смачна їжа це хороший бонус.

*Якщо потрібно збалансувати лимонну кислоту, додайте пармезан чи підсоліть. Так ви врятуєте ситуацію.

*Паста найкраще смакує гарячою, тому не зволікайте.

Леся Кравецька «Львівські пляцки і торти. Прості і не дуже»

Книжка Лесі Кравецької вже давно популярна серед «домашніх шефів». То не просто так – навіть, якщо ви незнайомі із Галицькою кухнею, після прочитання книги, точно умітимете готувати пляцки! А разом із ними ще й торти, пироги та коржі. І все це на будь-який смак – як підказує назва, прості і не дуже. Тут знайдете страви як для великих свят, так і для затишних вечорів у колі коханих.

Biscotti and chefs

Книга-мрія. Чому? Тому, що Biscotti and chefs вміщує секрет приготування виняткових смаколиків – десертів. А десерти, то моя слабка сторона, особливо, коли рецептами діляться відомі шеф-кондитери. Вони переконають вас, що готувати десерти – це просто! Великої перевагою книжки є цікаві ілюстрації та якість видання. Але найбільший плюсик – те, що рецепти продубльовано англійською мовою.

 Аня Остапчук



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

15.05.2025|10:47
Літературний конкурс малої прози імені Івана Чендея оголосив довгі списки 2025 року
14.05.2025|19:02
12-й Чілдрен Кінофест оголосив програму
14.05.2025|10:35
Аудіовистава «Повернення» — новий проєкт театру Франца Кафки про пам’ять і дружбу
14.05.2025|10:29
У Лондоні презентували проєкт української військової поезії «Збиті рими»
14.05.2025|10:05
Оливки у борщі, риба зі щавлем та водка на бузку: у Луцьку обговорювали і куштували їжу часів Гетьманщини
14.05.2025|09:57
«Основи» видають першу повну збірку фотографій з однойменної мистецької серії Саші Курмаза
09.05.2025|12:40
У Києві презентують поетичну збірку Сергія «Колоса» Мартинюка «Політика памʼяті»
09.05.2025|12:34
Вірші Грицька Чубая у виконанні акторів Львівського театру імені Франца Кафки
07.05.2025|11:45
Meridian Czernowitz видає першу поетичну книжку Юлії Паєвської (Тайри) – «Наживо»
07.05.2025|11:42
Місця та біографії, які руйнує Росія. У Києві презентують книжку «Контурні карти пам’яті»


Партнери