Re: цензії
- 27.10.2025|Ігор ЧорнийПекло в раю
- 20.10.2025|Оксана Акіменко. ПроКниги. Що почитати?Котел, в якому вариться зілля
- 19.10.2025|Ігор Фарина, письменник, м. Шумськ на ТернопілліПобачити себе в люстерці часу
- 19.10.2025|Ігор ЧорнийКовбої, футболісти й терористи
- 19.10.2025|Марія КравчукТретій армійський корпус представляє казку Володимира Даниленка «Цур і Пек»
- 18.10.2025|Тетяна Торак, м. Івано-Франківськ«Кожен наступний політ може стати останнім...»
- 16.10.2025|Наталія Поліщук, письменниця, членкиня НСПУФантастичне й реальне, а також метафора «кришталевого світу» в оповіданні Катерини Фріас «Un anillo misterioso» («Містичний перстень») зі збірки «За синіми і жовтими гардинами» (2025), Іспанія
- 16.10.2025|Тетяна Торак, м. Івано-ФранківськПоети помирають уранці
- 08.10.2025|Тетяна Торак, м. Івано-ФранківськЗазирнути в задзеркалля
- 06.10.2025|Ігор ЗіньчукЦікаві історії звичайних слів
Видавничі новинки
- Анатолій Амелін, Сергій Гайдайчук, Євгеній Астахов. «Візія України 2035»Книги | Буквоїд
- Дебра Сільверман. «Я не вірю в астрологію. Зоряна мудрість, яка змінює життя»Книги | Буквоїд
- Наомі Вільямс. «Пацієнтка Х, або Жінка з палати №9»Проза | Буквоїд
- Христина Лукащук. «Мова речей»Проза | Буквоїд
- Наталія Терамае. «Іммігрантка»Проза | Буквоїд
- Надія Гуменюк. "Як черепаха в чаплі чаювала"Дитяча книга | Буквоїд
- «У сяйві золотого півмісяця»: перше в Україні дослідження тюркеріКниги | Буквоїд
- «Основи» видадуть нову велику фотокнигу Євгена Нікіфорова про українські мозаїки радянського періодуФотоальбоми | Буквоїд
- Алла Рогашко. "Містеріум"Проза | Буквоїд
- Сергій Фурса. «Протистояння»Проза | Буквоїд
Літературний дайджест
Смачного! Топ 6 книжок, які потрібно мати на кухні
Рецепти –це ціла скарбниця, яку кулінари передають з роками.
Яких тільки-но кулінарних книжок зараз не знайдеш! Можна знайти будь-яку, але яку ж обрати? Для цікавого різноманіття пропонуємо книжки рецептів, з якими приготування їжі перетворюється на захопливий та цікавий процес.
Дарія Цвєк. «Солодке печиво»
Тут саме ті рецепти, які ви пам’ятаєте ще з дитинства. Рецепти смаколиків, якими вас годували бабуся та мама. Книга складається з трьох розділів: «Печиво», «Солодкі страви» та «Домашні заготівлі». Детально, з пропорціями та смачними фотографіями. Для любителя солодко – це справжнє відкриття. Цікаве оздоблення тортиків, смачні рецепти коржиків та великий вибір начинок.
Гордон Рамзі. «Bread Street Kitchen.100 рецептів смачних ресторанних страв для приготування вдома»
Книга відомого британського шеф-кухаря шотландського походження – Гордона Рамзі. Саме він перший шотландець отримав три зірки Мішлен. Вишукані рецепти, які дуже просто втілити у життя. Спокусливі фото, які манять своєю смакотою. Швидко, смачно та без зусиль.
Олена Брайченко «Українське застілля»
По-справжньому українські рецепти та смаколики. Тут ви знайдете цікаві ідеї для страв на кожну пору року і на всі випадки життя. Що приготувати на Різдво? На Великдень? Смачні відповіді шукайте в книжці Олени Брайченко. Традиції – це те, на чому тримається наша культура, тому така книга повинна бути на вашій кухні.
Джеймі Олівер «Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі»
Чи коли-небудь, ви думали про те, що за 30 хвилин можна приготувати справжні витвори мистецтва? Якщо ні, то ця книга для вас! Джеймі Олівер справжній майстер своєї справи – в легкій манері навчить вас простим рецептам. Погодьтеся, швидкі та корисні страви – це саме те, чого нам не вистачає, адже ми постійно запізнюємося й не маємо часу. Ось вирішення нашої проблеми.
Поділюсь улюбленим рецептом. Зізнаюсь, було важко обрати один, але все ж фаворит є. Це чудесна паста від Джеймі. Не все так просто… хоча ні – приготування якраз просте. Інгредієнти наступні: 2 яєчні жовтки; 125 г пармезану й ще кусочок для натирання; цедра і сік із 2 лимонів; пучечок свіжого базиліку; 500 г листів свіжої лазаньї.
Приготування
*Пам’ятайте, що задоволення процесом – це пріоритет. Відпочивайте, насолоджуйтесь, а смачна їжа це хороший бонус.
*Якщо потрібно збалансувати лимонну кислоту, додайте пармезан чи підсоліть. Так ви врятуєте ситуацію.
*Паста найкраще смакує гарячою, тому не зволікайте.
Леся Кравецька «Львівські пляцки і торти. Прості і не дуже»
Книжка Лесі Кравецької вже давно популярна серед «домашніх шефів». То не просто так – навіть, якщо ви незнайомі із Галицькою кухнею, після прочитання книги, точно умітимете готувати пляцки! А разом із ними ще й торти, пироги та коржі. І все це на будь-який смак – як підказує назва, прості і не дуже. Тут знайдете страви як для великих свят, так і для затишних вечорів у колі коханих.
Biscotti and chefs
Книга-мрія. Чому? Тому, що Biscotti and chefs вміщує секрет приготування виняткових смаколиків – десертів. А десерти, то моя слабка сторона, особливо, коли рецептами діляться відомі шеф-кондитери. Вони переконають вас, що готувати десерти – це просто! Великої перевагою книжки є цікаві ілюстрації та якість видання. Але найбільший плюсик – те, що рецепти продубльовано англійською мовою.
Аня Остапчук
Коментарі
Останні події
- 27.10.2025|11:2010 причин відвідати фестиваль «Земля Поетів» у Львові
- 26.10.2025|08:07У Львові відбудеться презентація однієї з найпомітніших книг сучасної воєнної прози: «Гемінґвей нічого не знає» Артура Дроня
- 25.10.2025|11:58Як підготуватися до Радіодиктанту національної єдности - поради від філологині Інни Літвінової
- 25.10.2025|11:51У Львові вручили премію імені Богдана Ігоря Антонича 2025 року
- 21.10.2025|11:27У Луцьку презентували посібник із доступності для культурних подій
- 21.10.2025|09:36Любомир Стринаглюк презентує у Львові збірку поезії «Докричатися до живих»
- 20.10.2025|18:59Коти, книжки й доброта: у Києві проведуть благодійну зустріч із притулком «Мурчики» і презентують «Таємничий світ котів»
- 20.10.2025|15:43Роман «Укриття» Людмили Петрушко: гімн добру і силі духу
- 19.10.2025|19:30«Їжа як комунікація»: У Відні презентували книги Вероніки Чекалюк
- 19.10.2025|10:54Поети творять націю: у Львові 8-9 листопада відбудеться II Міжнародний фестиваль «Земля Поетів»
