
Re: цензії
- 03.09.2025|Ольга Шаф, м. Дніпро«Був на рідній землі…»
- 02.09.2025|Віктор ВербичКнига долі Федора Литвинюка: ціна вибору
- 01.09.2025|Василь Пазинич, поет, фізик-математик, член НСПУ, м. СумиОдухотворений мегавулкан мезозойської ери
- 25.08.2025|Ярослав ПоліщукШалений вертеп
- 25.08.2025|Ігор ЗіньчукПравди мало не буває
- 18.08.2025|Володимир Гладишев«НЕМОВ СТОЛІТЬ НЕБАЧЕНИХ ВЕСНА – ПЕРЕД ОЧИМА СХОДИТЬ УКРАЇНА»
- 12.08.2025|Тетяна Торак, м. Івано-ФранківськПолтавська хоку-центричність
- 07.08.2025|Ігор ЧорнийРоки минають за роками…
- 06.08.2025|Ярослав ПоліщукСнити про щастя
- 06.08.2025|Валентина Семеняк, письменницяЧас читати Ганзенка
Видавничі новинки
- Надія Гуменюк. "Як черепаха в чаплі чаювала"Дитяча книга | Буквоїд
- «У сяйві золотого півмісяця»: перше в Україні дослідження тюркеріКниги | Буквоїд
- «Основи» видадуть нову велику фотокнигу Євгена Нікіфорова про українські мозаїки радянського періодуФотоальбоми | Буквоїд
- Алла Рогашко. "Містеріум"Проза | Буквоїд
- Сергій Фурса. «Протистояння»Проза | Буквоїд
- Мар’яна Копачинська. «Княгиня Пітьми»Книги | Буквоїд
- "Моя погана дівчинка - це моя частина"Книги | Володимир Гладишев, професор, Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
- Джон Ґвінн. "Лють Богів"Проза | Буквоїд
- Дженніфер Сейнт. "Аталанта"Проза | Буквоїд
- Вероніка Чекалюк. «Діамантова змійка»Проза | Буквоїд
Літературний дайджест
Рослинний парадокс. Приховані небезпеки в здоровій їжі, від яких ми хворіємо та гладшаємо
«Рослинний парадокс. Приховані небезпеки в здоровій їжі, від яких ми хворіємо та гладшаємо».
Погодьтеся, назва книги звучить доволі інтригуюче, так ще й автор не якийсь новомодний самопроголошений гуру харчування, а доктор медицини, кардіохірург – Стівен Р. Ґандрі.
Вивчаючи історії захворювань пацієнтів, результати лабораторних аналізів та тестів, доктор Ґандрі дійшов приголомшливих висновків, що причини серцево-судинних захворювань, автоімунних змін, діабету, раку, деменції, анемії, остеопорозу та багатьох інших хвороб знаходяться зовсім поряд, а саме, у нашій їжі! А якщо бути більш конкретним, у лектинах.
Хто ж такі ці таємні нищівні вороги нашого здоров’я?
Задовго до того, як на землі з’явились люди, рослини захищали себе і своє потомство від голодних комах, виробляючи в насінні й інших частинах певні токсини, включаючи лектини. З’ясовується, що ті самі рослинні токсини, котрі здатні вбити або паралізувати комаху, також здатні підривати тишком-нишком здоров’я людини й підступно впливати на її вагу.
Лектини руйнують природну здатність організму до самозцілення та загоєння, підтримують запальні процеси та здатні до молекулярної мімікрії (наприклад, можуть прикидатися гормонами). Особливо вони небезпечні для тих, хто вже потерпає від хронічних захворювань, адже в такому разі організм не здатен повноцінно протистояти загрозам.
Що ж пропонує лікар Ґандрі?
Насамперед, очистити організм від лектинів, а це означає тимчасово відмовитися від лектиновмісних продуктів : усіх фруктів, більшості зернових та бобових, штучних цукрів та підсолоджувачів, промислової курятини, м’яса (так, основою харчування господарських тварин є кукурудза, пшениця та соя, приправлені щедрою жменею антибіотиків), молочних продуктів і, навіть, усіх овочів, що містять зернята.
Як тільки дезінтоксикаційний період завершиться, а організм та стінки кишківника стануть міцнішими, можна поступово вводити фрукти, проте лише сезонні. Незабаром повернуться й бобові та деякі продукти із групи зернових, попередньо пройшовши необхідну обробку.
Для зручності наприкінці книги є список дозволених та заборонених продуктів, приблизне меню, у тому числі для веганів та вегетаріанців.
Зізнаюсь, можливість зміцнити імунну систему, позбавитися хронічної втоми, «туману в мозку», а також попередити цілий список небезпечних хвороб виглядає напрочуд привабливо й мотивуюче . Для підсилення ефекту переконання лікар Ґандрі ділиться численними історіями зцілення своїх пацієнтів та тим, які небезпечні хвороби їм вдалося подолати із допомогою системи харчування «Рослинний парадокс ». Щоправда, деякі пасажі звучать надто безапеляційно та викликають щирий подив такій монументальній впевненості автора в його методиці. Мабуть, саме тому в Ґандрі є й чимало запеклих опонентів у науковому світі.
Доктору Стівену Ґандрі закидають перекручування наукових фактів та власне тлумачення результатів загальновідомих дослідів. Тим не менше, це не заважає всім зацікавленим знаходити цілі блоги та Youtube-канали присвячені безлектиновому харчуванню. А вони і справді будуть у нагоді, адже більшість зі звичних нам продуктів потрапляють у заборонений список та утруднюють складання харчового меню . Обіцяю детально ознайомитись із ними та поділитись результатами, адже й сама вирішила спробувати програму безлектинового харчування.
Олена Олексин
Коментарі
Останні події
- 03.09.2025|11:59Український ПЕН оголошує конкурс на здобуття Премії Шевельова за 2025 р
- 03.09.2025|11:53У Луцьку — прем’єра вистави «Хованка» за п’єсою іспанського драматурга
- 03.09.2025|11:49Літагенція OVO офіційно представлятиме Україну на Світовому чемпіонаті з поетичного слему
- 02.09.2025|19:05«Пам’ять дисгармонійна» у «Приватній колекції»
- 27.08.2025|18:44Оголошено ім’я лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка-2025
- 25.08.2025|17:49У Чернівцях відбудуться XVІ Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz
- 25.08.2025|17:39Єдиний з України: підручник з хімії потрапив до фіналу європейської премії BELMA 2025
- 23.08.2025|18:25В Закарпатті нагородили переможців VIІ Всеукраїнського конкурсу малої прози імені Івана Чендея
- 20.08.2025|19:33«А-ба-ба-га-ла-ма-га» видало нову книжку про закарпатського розбійника Пинтю
- 19.08.2025|13:29Нонфікшн «Жінки Свободи»: героїні визвольного руху України XX століття крізь погляд сучасної військової та історикині