
Re: цензії
- 25.08.2025|Ярослав ПоліщукШалений вертеп
- 25.08.2025|Ігор ЗіньчукПравди мало не буває
- 18.08.2025|Володимир Гладишев«НЕМОВ СТОЛІТЬ НЕБАЧЕНИХ ВЕСНА – ПЕРЕД ОЧИМА СХОДИТЬ УКРАЇНА»
- 12.08.2025|Тетяна Торак, м. Івано-ФранківськПолтавська хоку-центричність
- 07.08.2025|Ігор ЧорнийРоки минають за роками…
- 06.08.2025|Ярослав ПоліщукСнити про щастя
- 06.08.2025|Валентина Семеняк, письменницяЧас читати Ганзенка
- 16.07.2025|Тетяна Качак, літературознавиця, докторка філологічних наук, професорка Прикарпатського національного університету імені Василя СтефаникаПравда про УПА в підлітковому романі Галини Пагутяк
- 10.07.2025|Дана Пінчевська"Щасливі ті люди, природа яких узгоджується з їхнім родом занять"
- 10.07.2025|Володимир СердюкАнтивоєнна сатира Володимира Даниленка «Та, що тримає небо»
Видавничі новинки
- Алла Рогашко. "Містеріум"Проза | Буквоїд
- Сергій Фурса. «Протистояння»Проза | Буквоїд
- Мар’яна Копачинська. «Княгиня Пітьми»Книги | Буквоїд
- "Моя погана дівчинка - це моя частина"Книги | Володимир Гладишев, професор, Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти
- Джон Ґвінн. "Лють Богів"Проза | Буквоїд
- Дженніфер Сейнт. "Аталанта"Проза | Буквоїд
- Вероніка Чекалюк. «Діамантова змійка»Проза | Буквоїд
- Джон Ґвінн. "Голод Богів"Книги | Буквоїд
- Олеся Лужецька. "У тебе є ти!"Проза | Буквоїд
- Крістофер Паоліні. "Сон у морі зірок"Проза | Буквоїд
Літературний дайджест
7 книжок про п`янкі напої
Що таке алкоголь? Ні, це не просто речовина. Це історія і культура. Історія виробництва, брендів і відомих поціновувачів. Культура країн, регіонів, культура споживання, з рештою. Алкоголь не тільки приємно смакувати, а й цікаво досліджувати!
Вино і філософія. Симпозіум думки і келиха
Видавництво Темпора
"In vino veritas" (Істина у вині) — латинський вислів, який ми добре знаємо. Кажуть, щоправда, що це лише одна з версій прислів´я. Існуть версії не менш влучні, але (зрозуміло чому) менш популярні: "Істина у вині, здоров´я у воді" або "Істина у вині не раз тонула". Про все це можна вести довгі і цікаві філософські бесіди. Ця книга дає нам панораму думок та ідей філософів, мистецтвознавців, виноробів-практиків, які розглядають вино як естетичну категорію та предмет філософських досліджень. Безліч цікавих фактів про зв"язок мистецтва, вина і філософії у культурі різних народів.
Дух сп´яніння. Історія звичаїв уживання алкогольних напоїв
Арі Турунен, "Ніка-Центр", "Видавництво Анетти Антоненко"
Розслабитися чи збадьоритися? У великій компанії чи на трьох? Коктейль, міцний алкоголь чи вино? Червоне чи біле? А кожним нашим вибором стоїть давня, як світ, культура вживання алкоголю, і було б гарно дізнатися про це до того, як підняти такий вже звичний келишок? Ми ж бо не забуваємо і про інтелектуальну складову фізичної насолоди. Адже алкоголь надихає не тільки на всілякі пустощі, але на творчість: літературу і мистецтво. Недаремно в багатьох релігіях і міфах він був божественним першоелементом.
Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє
Б´янка Боскер, "Наш Формат"
Сомельє? Та вони ж схиблені на вині! Мало кому спало б на думку настільки зануритись у вивчення найтонших нюансів рідкісних вин — нам радше хотілося б навчитися відрізняти погані, хороші й неперевершені вина, і цінувати їх смак, історію виготовлення та легенду виникнення. Чи знаєте ви, що угорське Шомло вважалося цісарями "вином першої шлюбної ночі"? А біле Кортон Шарлемань стало улюбленим вином Карла Великого, тому що його дружині не подобались темні плями від червоного вина на його світлій бороді? Розумієте, в чому різниця: бути знавцем вин чи просто брати з полиці перше-ліпше "сонце в бокалі"? Дотепна книжка для всіх, хто любить вино, хоче зрозуміти, як розбиратися в ньому та смакувати цей напій.
Червоне, біле і трохи рожевого. Азбука винного "чайника"
Леонід Липовецький, "Віват"
Вам далеко до рівня "сомельє", але ви б бажали не виглядати настільки вже розгубленим перед полицями з вином у супермаркеті? Що ж, для "чайників" теж є чудовий гід, який дозволить краще орієнтуватися у привабливих етикетках та екзотичних назвах. Гайда в мандрівку найкращими виноградниками від Франції та Італії до Іспанії, Німеччини, і далі, на край світу, до Аргентини й Чилі, Австралії й Нової Зеландії.
Wine Folly. Усе, що треба знати про вино
Не любите "багато літер" і краще сприймаєте візуальну інформацію? Тоді для вас — стильний і яскравий путівник у світі вина, де повно картинок і стислих статей про найцікавіше й найважливіше. Як обрати, як подавати, дегустувати, що знати про виробників, колір, смак вина та з чим його пити. Опис 55-ти основних вин в інфографіці та 20 географічних карт головних винних регіонів світу. Книжку створено на основі сайту winefolly.com — одного з найпопулярніших онлайн-ресурсів про вино, що об"єднує сотні тисяч любителів і професіоналів у всьому світі.
Натуральне вино. Вступ до органічних та біодинамічних вин, які виготовляють природним способом
На жаль, навіть така традиційна, досить консервативна галузь, як виноробство, теж змінюється під дією глобалізації і не на краще. Знайти натуральне вино стає все важче, адже багато хто тепер використовує сульфіти у погребі, а пестициди — на винограднику. Ізабель Лежерон популяризує натуральне вино у всьому світі та проводить надзвичайно успішну виставку вина "RAW WINE" в Лондоні, Берліні, Нью-Йорку і Лос-Анджелесі. "Натуральне вино" — це поки що неофіційне визначення, але мова про вина, які виготовляють із винограду, вирощеного органічним (або біодинамічним) методом, в які нічого не додають і не забирають під час виробництва. У книзі ви знайдете інформацію про 140 найкращих натуральних вин, гідних вашої уваги. І палкої любові.
Смак пива. Інсайдерський путівник у світі найвидатнішого напою людства
Є тільки два типи людей: ті, що віддають перевагу вину, і ті, що більше люблять пиво. Так, це перебільшення, але не буде перебільшенням сказати, що пиво є таким само цікавим і багатим історією феноменом, ніж вино. За єгипетською легендою пиво навіть врятувало світ, не те що пляжників від спраги. Проте, пивом можна насолоджуватись і взимку, головне — уміти правильно обрати сорт пива та вдало підібрати до нього відповідну страву. Читайте, смакуйте, радійте життю!
Додаткові матеріали
- «Топ БараБуки 2019»: оголошено короткий список
- П’ять найкращих дитячих книжок року за версією ВВС Україна
- Роман "Музей покинутих секретів" Забужко – у списку 20 найкращих романів століття
- «Топ БараБуки 2019»: оголошено довгий список
- 10 найкращих книжок року від The New York Times
- Оприлюднено короткі списки Книги року ВВС-2019
- Топ-3 книг для сучасних школярів
- 5 книжок вересня від Максима Кідрука
- ТОП-10 книжок Yakaboo Publishing на 26 BookForum
- ТОП-20 книг КМ-Букс на 26 BookForum
- ТОП-15 книжок "КСД" на 26 BookForum
- Жадан увійшов у сотню найвпливовіших українців
Коментарі
Останні події
- 27.08.2025|18:44Оголошено ім’я лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка-2025
- 25.08.2025|17:49У Чернівцях відбудуться XVІ Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz
- 25.08.2025|17:39Єдиний з України: підручник з хімії потрапив до фіналу європейської премії BELMA 2025
- 23.08.2025|18:25В Закарпатті нагородили переможців VIІ Всеукраїнського конкурсу малої прози імені Івана Чендея
- 20.08.2025|19:33«А-ба-ба-га-ла-ма-га» видало нову книжку про закарпатського розбійника Пинтю
- 19.08.2025|13:29Нонфікшн «Жінки Свободи»: героїні визвольного руху України XX століття крізь погляд сучасної військової та історикині
- 18.08.2025|19:27Презентація поетичної збірки Ірини Нови «200 грамів віршів» у Львові
- 18.08.2025|19:05У Львові вперше відбувся новий книжковий фестиваль BestsellerFest
- 18.08.2025|18:56Видавнича майстерня YAR випустила книгу лауреата Малої Шевченківської премії Олеся Ульяненка «Хрест на Сатурні»
- 18.08.2025|18:51На Закарпатті відбудеться «Чендей-фест 2025»