Re: цензії
- 02.12.2025|Василь КузанНі краплі лукавства
- 27.11.2025|Василь КузанNobilis sapientia
- 27.11.2025|Віталій ОгієнкоРозсекречені архіви
- 24.11.2025|Наталія Богданець-Білоскаленко, доктор педагогічних наук, професор«Казки навиворіт»: Майстерне переосмислення народної мудрості для сучасної дитини
- 23.11.2025|Ігор ЗіньчукСвітло, як стиль життя
- 21.11.2025|Тарас Кремінь, кандидат філологічних наукСвітлотіні свободи
- 18.11.2025|Ігор ЧорнийУ мерехтінні зірки Алатир
- 17.11.2025|Ігор ЗіньчукТемні закутки минулого
- 16.11.2025|Ігор ПавлюкЛірика поліської мавки
- 08.11.2025|Тетяна Торак, м. Івано-ФранківськСвітлойменність
Видавничі новинки
- Олександр Скрипник. «НКВД/КГБ проти української еміграції. Розсекречені архіви»Історія/Культура | Буквоїд
- Анатолій Амелін, Сергій Гайдайчук, Євгеній Астахов. «Візія України 2035»Книги | Буквоїд
- Дебра Сільверман. «Я не вірю в астрологію. Зоряна мудрість, яка змінює життя»Книги | Буквоїд
- Наомі Вільямс. «Пацієнтка Х, або Жінка з палати №9»Проза | Буквоїд
- Христина Лукащук. «Мова речей»Проза | Буквоїд
- Наталія Терамае. «Іммігрантка»Проза | Буквоїд
- Надія Гуменюк. "Як черепаха в чаплі чаювала"Дитяча книга | Буквоїд
- «У сяйві золотого півмісяця»: перше в Україні дослідження тюркеріКниги | Буквоїд
- «Основи» видадуть нову велику фотокнигу Євгена Нікіфорова про українські мозаїки радянського періодуФотоальбоми | Буквоїд
- Алла Рогашко. "Містеріум"Проза | Буквоїд
Літературний дайджест
7 книжок про п`янкі напої
Що таке алкоголь? Ні, це не просто речовина. Це історія і культура. Історія виробництва, брендів і відомих поціновувачів. Культура країн, регіонів, культура споживання, з рештою. Алкоголь не тільки приємно смакувати, а й цікаво досліджувати!
Вино і філософія. Симпозіум думки і келиха
Видавництво Темпора
"In vino veritas" (Істина у вині) — латинський вислів, який ми добре знаємо. Кажуть, щоправда, що це лише одна з версій прислів´я. Існуть версії не менш влучні, але (зрозуміло чому) менш популярні: "Істина у вині, здоров´я у воді" або "Істина у вині не раз тонула". Про все це можна вести довгі і цікаві філософські бесіди. Ця книга дає нам панораму думок та ідей філософів, мистецтвознавців, виноробів-практиків, які розглядають вино як естетичну категорію та предмет філософських досліджень. Безліч цікавих фактів про зв"язок мистецтва, вина і філософії у культурі різних народів.
Дух сп´яніння. Історія звичаїв уживання алкогольних напоїв
Арі Турунен, "Ніка-Центр", "Видавництво Анетти Антоненко"
Розслабитися чи збадьоритися? У великій компанії чи на трьох? Коктейль, міцний алкоголь чи вино? Червоне чи біле? А кожним нашим вибором стоїть давня, як світ, культура вживання алкоголю, і було б гарно дізнатися про це до того, як підняти такий вже звичний келишок? Ми ж бо не забуваємо і про інтелектуальну складову фізичної насолоди. Адже алкоголь надихає не тільки на всілякі пустощі, але на творчість: літературу і мистецтво. Недаремно в багатьох релігіях і міфах він був божественним першоелементом.
Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє
Б´янка Боскер, "Наш Формат"
Сомельє? Та вони ж схиблені на вині! Мало кому спало б на думку настільки зануритись у вивчення найтонших нюансів рідкісних вин — нам радше хотілося б навчитися відрізняти погані, хороші й неперевершені вина, і цінувати їх смак, історію виготовлення та легенду виникнення. Чи знаєте ви, що угорське Шомло вважалося цісарями "вином першої шлюбної ночі"? А біле Кортон Шарлемань стало улюбленим вином Карла Великого, тому що його дружині не подобались темні плями від червоного вина на його світлій бороді? Розумієте, в чому різниця: бути знавцем вин чи просто брати з полиці перше-ліпше "сонце в бокалі"? Дотепна книжка для всіх, хто любить вино, хоче зрозуміти, як розбиратися в ньому та смакувати цей напій.
Червоне, біле і трохи рожевого. Азбука винного "чайника"
Леонід Липовецький, "Віват"
Вам далеко до рівня "сомельє", але ви б бажали не виглядати настільки вже розгубленим перед полицями з вином у супермаркеті? Що ж, для "чайників" теж є чудовий гід, який дозволить краще орієнтуватися у привабливих етикетках та екзотичних назвах. Гайда в мандрівку найкращими виноградниками від Франції та Італії до Іспанії, Німеччини, і далі, на край світу, до Аргентини й Чилі, Австралії й Нової Зеландії.
Wine Folly. Усе, що треба знати про вино
Не любите "багато літер" і краще сприймаєте візуальну інформацію? Тоді для вас — стильний і яскравий путівник у світі вина, де повно картинок і стислих статей про найцікавіше й найважливіше. Як обрати, як подавати, дегустувати, що знати про виробників, колір, смак вина та з чим його пити. Опис 55-ти основних вин в інфографіці та 20 географічних карт головних винних регіонів світу. Книжку створено на основі сайту winefolly.com — одного з найпопулярніших онлайн-ресурсів про вино, що об"єднує сотні тисяч любителів і професіоналів у всьому світі.
Натуральне вино. Вступ до органічних та біодинамічних вин, які виготовляють природним способом
На жаль, навіть така традиційна, досить консервативна галузь, як виноробство, теж змінюється під дією глобалізації і не на краще. Знайти натуральне вино стає все важче, адже багато хто тепер використовує сульфіти у погребі, а пестициди — на винограднику. Ізабель Лежерон популяризує натуральне вино у всьому світі та проводить надзвичайно успішну виставку вина "RAW WINE" в Лондоні, Берліні, Нью-Йорку і Лос-Анджелесі. "Натуральне вино" — це поки що неофіційне визначення, але мова про вина, які виготовляють із винограду, вирощеного органічним (або біодинамічним) методом, в які нічого не додають і не забирають під час виробництва. У книзі ви знайдете інформацію про 140 найкращих натуральних вин, гідних вашої уваги. І палкої любові.
Смак пива. Інсайдерський путівник у світі найвидатнішого напою людства
Є тільки два типи людей: ті, що віддають перевагу вину, і ті, що більше люблять пиво. Так, це перебільшення, але не буде перебільшенням сказати, що пиво є таким само цікавим і багатим історією феноменом, ніж вино. За єгипетською легендою пиво навіть врятувало світ, не те що пляжників від спраги. Проте, пивом можна насолоджуватись і взимку, головне — уміти правильно обрати сорт пива та вдало підібрати до нього відповідну страву. Читайте, смакуйте, радійте життю!
Додаткові матеріали
- «Топ БараБуки 2019»: оголошено короткий список
- П’ять найкращих дитячих книжок року за версією ВВС Україна
- Роман "Музей покинутих секретів" Забужко – у списку 20 найкращих романів століття
- «Топ БараБуки 2019»: оголошено довгий список
- 10 найкращих книжок року від The New York Times
- Оприлюднено короткі списки Книги року ВВС-2019
- Топ-3 книг для сучасних школярів
- 5 книжок вересня від Максима Кідрука
- ТОП-10 книжок Yakaboo Publishing на 26 BookForum
- ТОП-20 книг КМ-Букс на 26 BookForum
- ТОП-15 книжок "КСД" на 26 BookForum
- Жадан увійшов у сотню найвпливовіших українців
Коментарі
Останні події
- 02.12.2025|10:33Поетичний вечір у Києві: «Цієї ночі сніг упав» і теплі зимові вірші
- 27.11.2025|14:32«Хто навчив тебе так брехати?»: у Луцьку презентують дві книжки про гнів, травму й силу історій
- 24.11.2025|14:50Коли архітектура, дизайн і книги говорять однією мовою: вечір «Мода шаблонів» у TSUM Loft
- 17.11.2025|15:32«Основи» готують до друку «Бард і його світ: як Шекспір став Шекспіром» Стівена Ґрінблатта
- 17.11.2025|10:29Для тих, хто живе словом
- 17.11.2025|10:25У «Видавництві 21» вийшла друком збірка пʼєс сучасного класика Володимира Діброви
- 16.11.2025|10:55У Києві провели акцію «Порожні стільці» на підтримку незаконно ув’язнених, полонених та зниклих безвісти журналістів та митців
- 13.11.2025|11:20Фініш! Макс Кідрук завершив роботу над романом «Колапс»
- 08.11.2025|16:51«Поети творять націю»: У Львові стартував II Міжнародний фестиваль «Земля Поетів»
- 05.11.2025|18:42«Столик з видом на Кремль»: до Луцька завітає один із найвідоміших журналістів сучасної Польщі
