Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

07.07.2018|23:17|Yakaboo

14 книжок-головоломок для літнього бінґо

Ви любите книги, які ламають вам голову і зовсім вбивають браком логіки? Я – ні. Зате обожнюють головоломки-загадки, які поволі відкривають своє істинне обличчя після того, як жменька підказок вибудовує цілісне текстове полотно. Поговоримо про динамічні пазли, які тільки й прагнуть, щоб їх зібрали докупи?

Карлос Руїс Сафон «Лабіринт духів»
 
Наполегливо рекомендую читати її після перших трьох частин, які безумовно підійдуть на інші завдання бінґо. Четверта і фінальна книга серії про Цвинтар забутих книжок мандрує у часі повертається у темні часи Другої світової війни, у болючі спогади про тюрму-катівню. Амбітна оперативниця шукає зниклого міністра і розкопує не найкращі сторінки його біографії. Можливо, відповіді потрібно шукати у минулому, коли він був комендантом в’язниці Монтжуїк.
 
Крістофер Баклі «Майстер реліквій»
 
Крістофер Баклі — автор з запаморочливим почуттям гумору, його навіть називають «найсмішнішим англомовним письменником». У «Майстрі реліквій» він спробує підробити славнозвісну плащаницю — руками митця Альбрехта Дюрера та мисливця за старожитностями Дісмаса. А які у них покупці! Легкий пригодницький сюжет огорне атмосферою XVI століття. Буде і над чим поламати голову, адже автор розкриє низку загадок, пов’язаних з мистецтвом та наукою тих таємничих часів.
 
Сергій Оксеник «Вбивство п’яної піонерки»
 
Перед нами дуже красивий томик і дуже химерний детектив, який більше уособлює портрет епохи – 50-х років минулого століття, ніж таємницю, яку потрібно розкрити. Розмірений побут потривожили зникнення курей – нечуваний злочин для села Варварка, в якому від його початку нічого не відбувалось. А ще десь поділась юнка… Шукають її 13-річний хлопчик Вова і міліціонер Ревмір. Кожен з них у цих пошуках знайде для себе щось важливе, але й багато втратить.
 
Агата Крісті «Таємнича пригода в Стайлзі»
 
Агата Крісті — визнана майстриня класичного детективу. Новий томик з мініатюрної серії розповість про несподівану смерть багатійки Емілі Інґлтроп. Стрихнін – означає вбивство. Підозра, певна річ, падає на чоловіка, адже він – перший спадкоємець. Тільки Еркюль Пуаро не вірить, що все так просто. Виявляється, що маєток Стайлз-Корт ховає багато цікавого. Так багато, що аж моторошно.
 
Андрій Кокотюха «Гімназист і Вогняний Змій»
 
У бінґо беруть участь і зовсім юні читачі – ця книжка для них. Майстер дорослого детективу створив цілу серію підліткових головоломок, перед нами друга частина про пригоди Юрка Туряниці. Цього разу гімназист стикається з низкою підпалів історичних будівель. Розслідувати це неподобство, як і в попередній частині, юнакові допомагають приватний детектив Назар Шпиг та бульдог Джентльмен. Хто ж нищить пам’ятки і як його зупинити?
 
Марина Макущенко «Темний бік будинку»
 
Містична підліткова історія з ноткою детективу про те, хто і що ховається у закутках старих київських будинків з історією. Головна героїня Яра — донька домовика. Вона відчувала, що її життя оповите таємницею від самого початку, але й не здогадувалась, наскільки страшним буде секрет. Ярі доведеться вистояти у непростих випробуваннях та дати відсіч злу, а ще їй вдасться знайти справжнє кохання та помиритись з батьками. Тож пильнуйте Духів Будинків, коли вибираєте житло.
 
Джон Вільямс «Авґуст»
 
Стародавній Рим — справжній рай для інтригантів та ницих людей, а ще тут геть у кожного є страшна таємниця. Патриції не цінують чеснот, тут до вершини йдуть по трупах. Джон Вільямс розповідає історію юного Ґая Октавія, названого сина Юлія Цезаря. Після кривавого вбивства дядька-імператора у 18-річного хлопця було мало шансів піднятись на престол, проте йому вдалось. Яким він був наступник Цезаря Октавіан Август? Не ламайте голову, читайте цей чудовий роман.
 
Джеймс Грем Баллард «Люди міленіуму»
 
Містер Баллард — майстер іронічних та заплутаних детективів. Його персонажі — моторошні соціопати, лицемірні симулянти, цинічні екс-працівники спецслужб, які не гребують співпрацею з терористами, лікарі, які радше уявляють себе янголами смерті. Маркхем шукає винуватців смерті своєї дружини і думає, що вже близький до фінішу, але зрештою він незчувся, як влився до лав до таємної організації.
 
Шеннон Кьорк «Метод 15/33»
 
Вибратись з полону — таке непросте завдання у бідолашної вагітної Лізи. Їй тільки шістнадцять, але вважати її беззахисною не варто. Дівчина володіє особливим даром маніпуляції і гострим розумом. Вона не пропаде, адже саме вона розповідає нам цю історію про те, як врятувала себе та немовля, яке носить під серцем, і помстилась викрадачеві за те, що мусила витерпіти через його волю. «Метод 15/33» — головоломка незвична, адже тут жертва не безпомічна овечка, а холоднокровний вовк.
 
Остап Українець «Транс»
 
Постмодерний роман від перекладача метра літератури жахів Лавкрафта, який змусить добряче поламати голову над тим, ким же був головний герой. «Транс» — паломництво і пошуки, можливість вибирати і доля, яку вже не зміниш. Юнак рухається крок за кроком, але ні в якому разі не може забігти наперед, щоб дізнатись весь маршрут Паломництва. Тільки довгий шлях і самопожертва відкриють йому правду про нього самого.
 
Мішель Бюссі «Літак без неї»
 
Ви знаєте історію про хлопчика, який вижив? Мішель Бюссі розповідає історію дівчинки – єдиної людини, яка залишилась живою після падіння літака. Тримісячне маля – хто вона? За опіку над дитиною воюють дві родини. Правда відкриється тільки потім, а приватний детектив, який наблизиться до неї, вирішить звести кінці з життям. По ньому залишаться тільки нотатки про розслідування. У цій книзі багато збігів, та чи всі вони випадкові…
 
Джефф Вандермеєр — трилогія «Південний округ»
 
Медитативна фантастика, безчасова, але заплутана. Хоч автор поволі проводить читача до нового незнайомого світу, але серія – справжня головоломка, де кожна нова експедиція з Південного округу до Зони Нуль отримує нові враження (і нові запитання). Що ховає у собі територія, де природа знищила всі сліди людської діяльності? І чому вона постійно росте, наближаючись до тих, не в змозі зрозуміти її походження та призначення.
 
Славенка Дракуліч «Вони б і мухи не скривдили. Воєнні злочинці на суді в Гаазі»
 
Досліджуємо ефект Люцифера разом зі Славенкою Дракуліч та залазимо у голову до тих, хто раніше був цілком приємною людиною, а зараз відповідає перед судом за воєнні злочини. Що перетворює притомну особу на убивцю чи ґвалтівника? Авторка через спостереження за Міжнародним трибуналом у Гаазі шукає ту межу, де задавнений конфлікт переростає у кровопролиття, міжусообиці, протистояння цілих народів. То чи може будь-хто стати звіром за певних умов?
 
Карл Саган «Світ, повний демонів. Наука, як свічка у пітьмі»
 
Зламайте стереотипи, спростуйте міфи, забудьте, що колись вірили в таке. Карл Саган переверне ваше мислення силою науки. Критично ставитись до всього, плекати здоровий глузд і керуватись тільки істинною наукою – і як не назвати це головоломкою, якщо доведеться переглянути десятки висновків та прийняти нову парадигму. А ще це написано з гумором та чудовою мовою.


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери