Re: цензії

18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
09.03.2024|Ігор Зіньчук
Свідомий вибір бути українцем
07.03.2024|Богдан Дячишин, Львів
Студії слова єднання
07.03.2024|Василь Добрянський
Гроші пахнуть пригодами
06.03.2024|Валентина Семеняк, письменниця
Майбутнє за вогнярами і мальвенятами
03.03.2024|Ігор Зіньчук
Моя правда
Головна\Події\Конкурс

Події

07.04.2021|11:23|Буквоїд

У Вінниці стартував Всеукраїнський архітектурний конкурс «Коцюбинський вдома»

«Коцюбинський вдома»: розпочинається архітектурний конкурс, метою якого буде оновлення простору біля музею видатного класика, народженого у Вінниці.

Зареєструватися на конкурс можна за посиланням https://forms.gle/KammHp9Dp2WDeb7t7. Прийом заявок вже стартував і триватиме до 30 квітня. Загальний преміальний фонд 300 тис. грн.

«Головне завдання конкурсу – знайти оригінальні творчі рішення (архітектурні, ландшафтні, смислові й ідейні включно), репрезентувавши Коцюбинського на його рідній території, – говорить представник співорганізатора конкурсу, директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені. – А головне завдання найближчих років для колективу музею та всієї вінницької громади – підсилити культурний потенціал імені Коцюбинського, його спадщини, його зв´язку з нашим містом. Зробити це місце, цей простір ще більш привабливим як для вінничан, так і для туристів».

Протягом кількох місяців тривала робота з дослідження території конкурсного проєктування (сад меморіального музею, площа з пам´ятником і дитячий майданчик, що розташований поряд). Проводилися спостереження, онлайн- і офлайн-опитування, зустрічі зі стейкхолдерами та фокус-групи з експертами. Це допомогло зрозуміти виклики, які ставить простір конкурсу, його сильні сторони, завдання та перспективи. За результатами всіх етапів дослідження було сформовано вихідні дані для проєктування та програму архітектурного конкурсу «Коцюбинський вдома».

31 березня в онлайн-форматі відбувся інформаційний захід, де організатори розповідали потенційним учасникам конкурсу й усім зацікавленим про історію цієї ділянки, презентували результати досліджень, пояснювали специфіку проведення та умови участі у конкурсі й відповідали на питання глядачів. Запис трансляції збережено на сторінці конкурсу у Фейсбуці: https://bit.ly/3fBcHzI.

Наразі організатори запрошують фахівців у галузі урбаністики, архітектури, ландшафтної архітектури й інших суміжних творчих професій до участі у цьому проєкті. Вдало підсилити команду, яка захоче долучитися до конкурсу, зможуть письменники, літературознавці, художники й інші фахівці історії та мистецтва, які допоможуть розкрити у просторі особистість Коцюбинського.

«Архітектурний конкурс – найкращий шлях, що дає можливість обрати найбільш влучне рішення для цієї території. У результаті реалізації проєкту місто отримає людиноцентричний громадський простір, зручний для кожного вінничанина та гостя міста, наповненого мистецькими змістами», – говорить керівниця відділу урбаністики КП «Інститут розвитку міст» Вікторія Кравчук.

Після завершення конкурсу восени команди, чиї архітектурні проєкти журі визнає найкращими, отримають премії. Загальний преміальний фонд конкурсу становить 300 тис. грн.

Ознайомитися з програмою та умовами можна на сторінці конкурсу на сайті Вінницької міської ради: https://bit.ly/3rHmWEY.
Щоб заявити про участь у конкурсі, необхідно заповнити форму: https://forms.gle/KammHp9Dp2WDeb7t7.
Реєстраційна форма буде доступна для заповнення до 30 квітня.

Усі етапи та новини конкурсу, а також корисна інформація і цікаві факти, пов’язані з письменником та територією конкурсу «Коцюбинський вдома», публікуються на сторінці у Фейсбуці:www.facebook.com/KotsiubynskyisHome.

Звернутися до організаторів за роз´ясненнями можна через електронну адресу kotsiubynskyishome@gmail.com .

* Довідка

Одного з найвідоміших українських літераторів Михайла Коцюбинського з Вінниччиною пов’язує народження, родинне коріння та більш ніж три десятиліття життя у різні періоди особистого та творчого становлення. У Вінниці збереглася садиба, що належала його дідові й де народився сам письменник. Наразі це один із найстаріших літературно-меморіальних музеїв в Україні, який останніми роками переживає оновлення та репрезентацію. Поряд розташована площа з пам´ятником Коцюбинському, що стала домінантою однойменного проспекту, який сполучає залізничний вокзал та історичний центр Вінниці.

Метою архітектурного конкурсу стане розробка проєкту, в результаті якого будуть об’єднані спільною концепцією та отримають новий вигляд сад меморіального музею, площа з пам´ятником і дитячий майданчик, що розташований поряд. Цей простір може стати не лише сучасною відпочинковою зоною для мешканців та гостей міста, а й привабливою туристичною локацією, що буде знайомити з постаттю Сонцепоклонника.

Замовник архітектурного конкурсу – департамент містобудування та архітектури Вінницької міської ради.

Організатори: КП «Інститут розвитку міст», департамент маркетингу міста та туризму і департамент культури Вінницької міської ради, Вінницький літературно-меморіальний музей Михайла Коцюбинського.

Конкурс проводиться за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що впроваджується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für іnternationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за фінансування Урядів Німеччини та Швейцарії.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери