Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

25.04.2009|07:47|Буквоїд

На Одещині стартував благодійний проект «З книгою – до дітей!»

24 квітня в Одеському обласному центрі української культури відбулася прес-конференція з нагоди старту в області першого етапу благодійного проекту «З книгою – до дітей!».

 

У прес-конференції взяли участь представник МБФ «Україна 3000» Юлія Яндрова, президент БФ «Товариство «Приятелі дітей» Марина Криса, директор видавництва «Грані-Т» Тетяна Шахнік, голова МХО «Витанія» та координатор благодійного проекту «З книгою - до дітей!» Тарас Яценко, помічник Голови Правління ДАК «Укрвидавполіграфія», директор Міжнародного благодійного фонду «Здоров’я майбутнього» Анна Платок, композитор і співак Микола Свидюк, представник адміністрації ТОВ «Промринок-7 км» (Одеська обл.) Олег Дякович, директор Одеської обласної бібліотеки для юнацтва ім. В.В.Маяковського Людмила Пономаренко, дитячі письменники Олексій Надемлінський та Олександр Макаров, представники громадських організацій та керівники дитячих установ Одеської області, які беруть участь у проекті.










Організатори та партнери проекту повідомили, що в межах першого його етапу  на Одещині понад 1150 книг та 300 журналів отримали бібліотеки Ізмаїльської загальноосвітньої школи-інтернат для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, Котовської загальноосвітньої школи-інтернат для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, Білгород-Дністровського дитячого будинку для дітей дошкільного та шкільного віку, Білгород-Дністровського дитячого будинку-інтернату II профілю, Одеського слідчого ізолятору, Ізмаїльського слідчого ізолятору, Чорноморської виправної колонії №74, Інспекції для неповнолітніх м. Одеси, притулків №1 і №2 м. Одеси та Українського дитячого центру «Молода гвардія». Упродовж наступного місяця волонтери відвідуватимуть дитячі установи та читатимуть подаровані книги з дітьми, а діти намалюють ілюстрації до книг, які їм будуть найбільше до вподоби. Згодом автори цих книг приїдуть на зустріч з дітками.

Після закінчення прес-конференції організатори та партнери проекту завітали до ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія». Дітям, які зараз перебувають на черговій зміні «Молодої гвардії» пощастило найбільше. Вони зустрілися з відомими дитячими письменниками, одеситами Олександром Макаровим та Олексієм Надемлінським. Близько півтисячі дітей, присутніх в актовому залі тепло прийняли гостей та впродовж майже двох годин задавали свої питання письменникам. Зокрема, дітей цікавило коли письменники почали писати, хто чи що є їхніми «музами»,  чи вони щось колекціонують і навіть скільки коштують їх книги. Автори найцікавіших запитань отримали в подарунок книги видавництва «Грані-Т» з автографами авторів.

«Дивлячись на чергу дітей перед мікрофоном, щоб задати питання письменнику, у мене виникла думка, що ніякий Інтернет не витіснить старої доброї книжки. І не вб’є прагнення людей до читання» - поділився після зустрічі Олексій Надемлінський.

Прес-служба благодійного проекту «З книгою – до дітей!» 



Додаткові матеріали

20.04.2009|08:31|Події
«З книгою – до дітей!» в Одеській області
28.03.2009|09:48|Події
«З книгою – до дітей!» у Вінницькій області
10.03.2009|07:51|Події
Всеукраїнський благодійний проект «З книгою - до дітей!» в Київській області
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери