Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

28.03.2009|09:48|Буквоїд

«З книгою – до дітей!» у Вінницькій області

27 березня у Вінниці відбулася прес-конференція з нагоди старту проекту «З книгою – до дітей!» у Вінницькій області.

Учасники прес-конференції:

Марина Криса - Президент Благодійного фонду «Товариство «Приятелі дітей»; Тарас Яценко - Голова МХО «Витанія» - координатор проекту «З книгою – до дітей!»;Тетяна Шахнік - Директор видавництва «Грані-Т»; Наталя Болховська – Голова Вінницького прес-клубу, координатор проекту у Вінницькій області.

На прес-конференції були також присутні директори й представники шкіл-інтернатів та дитячих будинків Вінничини, що беруть участь у проекті.

Реалізацію благодійного проекту у Вінницькій області підтримують відомі вихідці з Вінницької області: Гурт «Тік», Заслужений артист України, співак Лері Вінн, Олімпійська чемпіонка з легкої атлетики Наталя Добринська.

Всеукраїнський благодійний проект «З книгою – до дітей!» стартував 30 вересня 2008 року. Його організаторами є Міжнародний благодійний Фонд «Україна 3000», Видавництво «Грані-Т», Благодійний фонд «Товариство «Приятелі дітей» та Молодіжна християнська організація «Витанія».




У межах благодійного проекту, який триватиме щонайменше 12 місяців, його організатори за підтримки партнерів, медіа-партнерів та відомих діячів культури, спорту й шоу-бізнесу систематично й регулярно популяризують книгу та читання серед дітей і молоді з найбільш соціально незахищених категорій (вихованців сиротинців, інтернатів, дитячих будинків сімейного типу, колоній для неповнолітніх), а також створюють дитячі бібліотеки і поповнюють їх фонди в дитячих закладах у різних областях України, сприяючи таким чином інтелектуальному й духовному розвитку дітей.

З моменту старту проекту благодійні заходи вже відбулися у Тернопільській (передано 350 книг), Херсонській (997 книг), Івано-Франківській (700 книг), Львівській (500 книг), Сумській (750 книг), Харківській (1050 книг) та Київській (1000 книг) областях.

З 27 березня проект стартував й у Вінницькій області, де організатори передали дитячу літературу до бібліотек ряду дитячих закладів з урахуванням кількості та віку дітей у закладах, а саме:

Тульчинська школа-інтернат для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки (216 дітей); Брацлавський навчально-виховний комплекс: дошкільний навчальний заклад, загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст.-гімназія (220 дітей); Вінницький обласний дитячий будинок змішаного типу «Гніздечко» (67 дітей); Ситковецька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (147 дітей); Джулинська допоміжна школа-інтернат для розумово відсталих дітей (92 дитини); Серебрівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ст. (108 дітей); Буднянська спеціальна школа-інтернат (99 дітей); Мурованокуриловецька санаторна загальноосвітня школа-інтернат (236 дітей); Самгородська школа-інтернат (118 дітей).

Вихованці цих дитячих установ отримали сучасну дитячу художню літературу видавництва «Грані-Т» і журнали для дітей «Барвінок», «Ангелятко» та «Ангеляткова наука».

Опісля волонтери проекту «З книгою – до дітей!» впродовж кількох тижнів відвідуватимуть дитячі установи та читатимуть подаровані книжки з дітьми. Згодом діти визначають улюблені книги, а їх автори разом із зірками культури, спорту чи шоу-бізнесу приїдуть на зустріч з дітьми.

Кожен крок акції висвітлюватиметься в місцевих та всеукраїнських засобах масової інформації та на сайті акції: dity.org.ua.

Партнери проекту:

ТОВ «Промринок 7-й кілометр» (Одеська обл.); Журнали: «Барвінок», «Ангелятко», «Ангеляткова наука»; Національна інформаційна агенція «Укрінформ»; Національна скаутська організація України «Пласт».

Інформаційні партнери:

Перший національний телеканал; Телеканал «1+1»;Національна радіокомпанія України; журнал «Український тиждень»; Газети: «День»; «Україна молода»; Інтернет-видання: інформаційно-аналітичне видання «ZAXID.NET», книжковий портал «Буквоїд».  

Інформація: Прес-служба благодійного проекту «З книгою – до дітей!».



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери