Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

09.02.2021|12:38|Буквоїд

Євгенія Кузнєцова та Віталій Чепинога: розмова про книгу «Спитайте Мієчку»

11 лютого о 19.00 «Видавництво Старого Лева» запрошує глядачів на онлайн-презентацію книги «Спитайте Мієчку» за участі авторки Євгенії Кузнєцової та модератора Віталія Чепиноги.

Про роботу над книгою, героїв та місця, які видаються кожному знайомими, прості та нелегкі рішення, творчість, час та життя як воно є – у розмові з гостями зустрічі. Трансляція відбуватиметься на сторінці Видавництва: https://www.facebook.com/starlev.

У центрі роману «Спитайте Мієчку» – сестри Мієчка та Лілічка, що вирішують поставити життя на паузу та сховатись на кілька літніх місяців від проблем, думок та нелегких рішень, які потрібно прийняти у недалекому майбутньому. І ідеальне місце для втечі – сільський будиночок бабусі, заплетені стіни якого відгороджують від усього світу з його безліччю питань, а бабуся Тея нічого не запитує, зате завжди поруч. Але літо час не спиняє: на порозі будинку з’являються люди з колишнього, теперішнього і майбутнього життя. Всі у цьому домі — і самі сестри, і бабуся, і індійська кузина, і розгублена мама, і навіть рудий кіт без імені — на порозі змін. Літо іде, ростуть гарбузи на експорт, розмови не стихають, а проблеми і рішення біжать наввипередки.

«Я намагалась написати те, чого мені самій дуже бракує у кіно й книжках – це повільний сценарій, де нема драм і трагедій, де люди живуть звичайним, буденним життям. Де є коти, бур’яни і діти, а любов без драм навіть тоді, коли для них є всі підстави. Це віконце, через яке можна підглянути на просте людське життя. Ні, не на моє, бо книжка не автобіографічна. Хоча, звичайно, деякі образи не взялися нізвідки. Виходить, що я написала текст для себе. З одного боку, наче багато подій і вони чіпляються одна за одну, а з іншого – це плинна буденність, на яку можна дивиться без зайвих викидів адреналіну», – розповідає про роман «Спитайте Мієчку» авторка Євгенія Кузнєцова.


коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери