Re: цензії

18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності
09.03.2024|Ігор Зіньчук
Свідомий вибір бути українцем
07.03.2024|Богдан Дячишин, Львів
Студії слова єднання
07.03.2024|Василь Добрянський
Гроші пахнуть пригодами
06.03.2024|Валентина Семеняк, письменниця
Майбутнє за вогнярами і мальвенятами
03.03.2024|Ігор Зіньчук
Моя правда

Новини

23.09.2020|08:26|Буквоїд

Побачила світ прозова збірка літспільноти «#Екзистенц_і_я» «Острів людей»

До збірки увійшли твори Сашка Кульчицького, Олесі Потаржевської, Віталія Ніщименка, Вікторії Крижанівської, Андрія Черненка, Марти Казки, Катерини Холод, Даніеля Свідерського, Олени Симоненко, Діпейна, Тетяни Сидорової, Любові Єремічевої. Редакторкою стала Марина Гогуля, верстка – В’ячеслава Горшкова. Модерувала презентацію учасниця «#Екзистенц_і_ї» Слава Сергійчук.

«Коли минулого року почергово палали ліси в різних куточках планети, відчувалося таке безсилля, що просто хотілося прокричати, передати людству якийсь важливий меседж. Тому ця книжка  – наш літературний спосіб звернути увагу всередину себе і зрозуміти, що всі проблеми і рішення починаються з мене. Так. Конкретно з мене. З моєї відповідальності перед життям на планеті», – розповідає авторка проєкту, упорядниця збірки Любов Єремічева. 

«Коли дивишся на вчинки інших, то легше помітити недоліки, небезпеку чи руйнацію. Легше аналізувати певну ситуацію, а в нашому випадку – екологічний стан планети. Пишучи такі твори, ми робимо цей світ кращим, показуємо читачам картинку, а вони мають можливість зробити висновки», –  говорить співавторка книги Олена Симоненко. 

«Тема «природа і людина» зараз все більш актуальна, тож мистецтво не може залишитися осторонь цього. Тому я написала про полювання і те, як воно змінює свідомість не найкращим чином. В сучасному суспільстві полювання  – це вже  неприпустимий архаїзм», – вважає співавторка збірки Катерина Холод. 

«Книжки на екотематику дозволяють заглянути в саме серце взаємин людини і природи. Це як криниця кришталево вишліфуваних раціо думок. І якщо пірнути думками в тексти «Острова», то починаєш усвідомлювати, хто є хто і як має бути правильно сьогодні і в майбутті», – міркує одна з авторок видання Вікторія Крижанівська. 

Автори проєкту також представили буктрейлер до книги. Анімацію до нього створила Іра Сокур, яка також виступила дизайнеркою збірки, авторка ідеї відео – Любов Єремічева, голос за кадром – Даніеля Свідерського:

Примітно, що минулого року літтусівка «#Екзистенц_і_я» випустила збірку оповідань «Один літній день», а цього року світ побачили одразу дві книги літературної ініціативи – екозбірка «Острів людей», та повість-метафора про пошуки людиною сенсів «Химерна книжка про хмари» (авторка – Любов Єремічева).  

Літтусівка «Екзистенц_і_я» — неформальна літературна спільнота авторів, об´єднаних любов´ю до письма і бажанням шукати сенси. Створена у 2018 році у Києві. У своєму арсеналі має дві збірки короткої прози — «Один літній день» та «Острів людей».


«#Екзистенц_і_я» у фб: https://www.facebook.com/exist.literature/  



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери