Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Новини

10.10.2017|16:38|Буквоїд

Євгенія Кононенко. “Поза часом”

Збірка есеїв від майстрині короткої прози в серії документальної прози та есеїстики «Мірки та лекала».

 Культурологічні есеї швидко старіють. Те, що було сказано нібито хвацько і влучно, може втратити і хвацькість, і влучність вже за рік. Або й за два. А за три роки — напевне. Усе тече, все змінюється. Але в цій збірці йтиметься про те, що не старіє і те, що не вмирає.Про вічне, про те, що не йде за водою, а лишається, те, чого не забирають навіть найстрімкіші потоки.

Перша презентація відбудеться в рамках Форуму видавців за участі Автора.

 

Нагадаємо, що перша новинка серії есеїстики і документальної прози «Мірки та лекала» — Оксана Смерек. Мірки і лекала — була презентована в рамках Книжкового Арсеналу 2017.

 

Євгенія Кононенко — письменниця, літературний перекладач з англійської та французької мов, дослідник культурних феноменів. Переможець і лауреат низки літературних і перекладацьких премій.

За першою освітою — математик. Автор поезій, багатьох оповідань та есеїв, повістей та романів, кількох дитячих книжок, багатьох культурологічних розвідок з тем популярної культури та гендерних питань і журналістських статей. Найбільше визнання Євгенія Кононенко отримала за свою коротку прозу: книжки її оповідань, новел та есеїв постійно додруковуються в Україні, перекладаються за кордоном і є темою наукових досліджень в Україні та за її межами.

 

 

Цитата з книжки

Є у сексуальній галактиці такий згубний метеор, як швидкий секс. Це коли дія відбувається в непристосованих для того умовах — на роботі, в парку, в гостях, поки хазяйка вийшла на кухню зварити каву. І, як свідчить сама назва, дія відбувається дуже швидко. Чоловікам це дуже корисно, як профілактика всіх видів статевих розладнань. А жінка через свої психофізіологічні особливості просто не встигає навіть завестися. Тому швидкий секс — це те, що майже завжди подобається чоловікам і майже ніколи не подобається жінкам. Мов до непролитого унітазу нахилили.

Не можна закидати чоловікам, ніби вони неодмінно хочуть принизити жінку, схиляючи її до швидкого сексу. Скоріше в цьому виявляється їхній хуліганський виклик одноманітному благопристойному життю. Інтуїтивно використовуючи службову, емоційну або якусь іще залежність жінки, чоловік нерідко щиро вважає, ніби жінка відчула таке саме піднесення, як і він.

 

Євгенія Кононенко. Поза часом. Есеї /серія «Мірки та лекала». — Львів: Кальварія, 2017. — Обкладинка і логотип серії: Михайло Євшин. — 160 сторінок, обкладинка тверда, папір — книжковий Munken.Формат 171х 124 мм. ISBN 978-966-663-354-8



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери