Re: цензії

26.06.2025|Михайло Жайворон
Житомирський текст Петра Білоуса
25.06.2025|Віктор Вербич
Про що промовляють «Вартові руїни» Оксани Забужко
25.06.2025|Ігор Зіньчук
Бажання вижити
22.06.2025|Володимир Даниленко
Казка Галини Пагутяк «Юрчик-Змієборець» як алегорія про війну, в якій ми живемо
17.06.2025|Ігор Чорний
Обгорнена сумом смертельним душа моя
13.06.2025|Тетяна Качак, літературознавиця, докторка філологічних наук, професорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника
Звичайний читач, який став незвичайним поетом
12.06.2025|Ігор Зіньчук
«Європейський міст» для України
07.06.2025|Ігор Чорний
Сни під час пандемії
03.06.2025|Тетяна Торак, м. Івано-Франківськ
Каміння не мовчить: контур герменевтики
26.05.2025|Ігор Зіньчук
Прагнення волі

Літературний дайджест

02.08.2013|12:43|Gazeta.ua.

Письменниця Міла Іванцова раніше боялася троянд

Київська письменниця Міла Іванцова влітку кілька разів на тиждень відвідує дачу.

 Вона знаходиться за 25 кілометрів на північ від столиці.

"На дачі не друкую, але пишу книжки в голові. Особливо, коли займаюся монотонною фізичною роботою. Потім їду до Києва і набираю текст на комп´ютері, - каже письменниця. - Коли бачу ці зелені кольори навколо, всяка напруга спадає. Так утримую душевний баланс і гармонію. Тому й не шукаю іншого релаксу - не п´ю, не курю, не колюся". Великого городу і саду жінка не тримає.

"Маю пару кущів смородини, порічок, кілька яблунь. Я більше квітникар, ніж городник чи садівник. Виросла на столичній Куренівці, де Центральна станція юних натуралістів. Маю багато лілій, є гладіолуси, троянди. Раніше троянд боялася. Думала, це вищий пілотаж їх вирощувати. У мене ділянка квітує з весни до осені. Щовесни обіцяю собі нічого не купувати, але знову тягну якісь саджанці на дачу. Залюбки ділюся з людьми квітами, цибулинками. Коли віддаєш від душі, у тебе росте добре, і у тих людей. Коротше кажучи, усе подароване мною можна не поливати, воно все одно буде рости. Вдома у квартирі теж маю чимало вазонів".

Цього літа письменниця встигла законсервувати кілька баночок улюбленого варення з кабачків, яке варить з лимоном або лаймом. Зробила з аличі грузинський соус ткемалі до м´яса.

"Мама назбирала порічок. Зроблю з них сироп. Ним добре поливати морозиво. Почала консервувати, коли вийшла заміж. Переживали важкі часи. Тим не менше приходили гості. Зараз дивуюся, як з нічого накривали святковий стіл. Зараз все в магазині можна купити. Тому роблю консерви не про чорний день, а рефлекторно, для задоволення. Ще роблю "енергетичні консерви". Влітку фотографую дачу, квіти. А взимку на це дивлюся і підживлююся. Це мої улюблені консерви", - сміється Міла Іванцова.


Анна БАЛАКИР


 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

26.06.2025|07:43
«Антологія американської поезії 1855–1925»
25.06.2025|13:07
V Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера» оголошує фокус-тему та нових учасників
25.06.2025|12:47
Блискучі рішення для життя і роботи: українською побачив світ комікс всесвітньовідомого поведінкового економіста Дена Аріелі
25.06.2025|12:31
«Основи» готують до друку «Стан людини» Ханни Арендт
25.06.2025|11:57
Сьомий Тиждень швейцарського кіно відбувається у липні
25.06.2025|11:51
Видавництво READBERRY перевидало «Чорну раду» Куліша
20.06.2025|10:25
«На кордоні культур»: до Луцька завітає делегація митців і громадських діячів із Польщі
18.06.2025|19:26
«Хлопчик, який бачив у темряві»: історія про дитинство, яке вчить бачити серцем
16.06.2025|23:44
Під час «Книжкового двіжу» в Луцьку зібрали 267 892 гривень на FPV-дрони
16.06.2025|16:24
«Основи» видадуть повну версію знаменитого інтерв’ю Сьюзен Зонтаґ для журналу Rolling Stone


Партнери