Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

07.03.2014|08:17|Gazeta.ua.

Революція в Єгипті та секс-туристи з Нової Зеландії – українська книга-подорож

"Я тоді не знав, що повертаюся з пустелі до Каїра у той самий день, коли почалася революція в Єгипті – 28 січня 2011-ого року, у П´ятницю Гніву.

Звідти я поїхав до Сирії і знову випадково опинився в чужій країні за 4 дні до їхньої революції. Там потрапив у такі неприємності, що мене довелося визволяти консулу України – обурений натовп думав, що я американець. Коли ви прочитаєте про це в книзі, у вас складеться враження, що все написано про нашу Україну. От тільки замість Києва – Каїр. Саме тому я вирішив все-таки не відкладати презентацію через події у нашій державі", - каже 29-річний рівненський письменник-мандрівник Максим Кідрук.

У вівторок в Рівному він представив читачам свою нову книгу – "На Зеландію!". У ній автор описує подорож країнами Близького Сходу та пригоди у Новій Зеландії. Пригоди подано у жанрі тревелог – це нотатки, ілюстрації та враження автора від поїздки.

Зустріч з читачами письменник влаштував в обласній бібліотеці для молоді. Це перша презентація його нового твору в Україні. Поспілкуватися з Кідруком прийшла повна зала людей, майже усі читачі – дівчата-студентки.

Рівнян показує їм на проекторі кілька специфічних кадрів з поїздки до Сирії – як йому довелося приймати роди у кози в пустелі. Цей епізод до книги не увійшов.

"Що це у вас там таке? Коза чи що?" – доноситься із залу дівочий сміх.

"А ось вам і команда акушерів – я та двоє малих пастушків, - киває на екран Максим Кідрук. – У той день я оглядав давні руїни у Пальмірі, коли побачив на пагорбі неподалік козяче стадо і двох малих хлопчаків. Вони почали активно махати мені руками і щось гукати. Спочатку я не хотів підходити, бо місцеве населення любить тільки дві фрази – "бакшиш" і "ван долар", але хлопці так гучно до мене кричали. Не може ж людина так волати через гроші? Мабуть, у них щось сталося, – подумав я і пішов туди. Виявилося, що перед хлопцями стояла коза, яка щойно народила одне дитинча і мала народжувати друге. Сирійці похлопали по моїй камері і попросили грошей за відео з козою. Я не хотів це знімати, але пастушки почали її ганяти і тварина сильно мучилася - довелося їм заплатити, щоб дозволили їй народити".

Пригодам рівнянина у Єгипті та Сирії присвячено дві третини книги, але назву тревелогу дала саме остання частина – про подорож автора до Нової Зеландії.

"Хотів передати привіт новозеландцям за безсоромний конкурс "Виграй українську дружину" – цю ідею мені запропонував відомий телеведучий Сергій Притула", - каже письменник. У квітні 2011-ого року Кідрук за одну ніч розклеїв по місту Окленду 200 провокативних плакатів, де оголена дівчина тримає в одній руці серпа, а в іншій – відрізані чоловічі геніталії. За цю витівку рівнянина могли оштрафувати місцеві поліцейські на суму в еквіваленті у кільканадцять тисяч гривень, якби зловили. Однак чоловік вчасно встиг сісти на літак додому.

Скандальне шоу тоді організувала радіостанція у Новій Зеландії, оплатила поїздку до України виноробу Грегу Моргану – двотижневе проживання та послуги ескорт-агенції.

"Історія викликала у світі негативну реакцію і після розголосу поїздку новозеландця скасували, а цій радіостанції взагалі заборонили проводити будь-які акції. Але я все одно вирішив відстояти честь наших жінок і влаштувати чужинцям просвітницьку акцію. Хотів довести, що Україна – не бордель, - додає рівнянин. – Що із цього вийшло – написав у тревелозі. Книгу писав півроку, але видавництво вирішило надрукувати її лише зараз, щоб не заважати успіху моїх попередніх технотрилерів "Бот" та "Твердиня".

Восени цього року Максим Кідрук готує до виходу новий технотрилер "Жорстоке небо" - у ньому описує вигадану катастрофу українського авіалайнера під Парижем. Головна героїня роману розслідуватиме причини трагедії і постане перед непростим моральним вибором – зрадити пам´ять свого батька-конструктора і визнати, що причина аварії була в його літаку або промовчати і випустити на маршрути потенційно небезпечну техніку, де знову загинуть люди.

Олена Власова



Додаткові матеріали

14.08.2012|16:20|Події
Новий роман Макса Кідрука: нанотехнології, треш і великі неприємності
30.10.2012|07:21|Re:цензії
Максим Кідрук: Останній роман Кінга — це справжній шедевр
08.07.2010|10:01|Re:цензії
Максим Кідрук: «Пляж» Алекса Гарланда став для мене справжнім відкриттям
Макс Кідрук: Зараз я — флагман величезної ніші
Максим Кідрук: з піраньями спокійніше, ніж з українськими політиками
Максим Кідрук: «Читачі — це все, що мені потрібно від писання»
Кідрук: Важкий музон мене надихає
Максим Кідрук: «Сорок єгиптян з палицями й ножами витягли мене з машини…»
Максим Кідрук: в Єгипті я потрапив у гущу революції, а в Дамаску митник вимагав з мене хабаря
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери