Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

14.04.2011|10:39|Буквоїд

Галерея «АВС-арт» презентує художній альбом та виставку Петра Бевзи

19 квітня о 18.00 в галереї «АВС-арт» (вул. Воздвиженська, 10-Б) відбудеться відкриття виставки Петра Бевзи.

На полотні, у просторі довкілля, в інсталяції Петро Бевза працює так, ніби з´ясовує для себе важливе питання – як адаптувати цей світ, наданий кожному від народження як даність, як закон, яким чином прийняти його, зробити «своїм» за внутрішніми настановами. Він уважно придивляється до кожної дрібнички – чи вона ключ для відкриття тайного знання або до того, що ми визначаємо словом «щастя», розуміючи його як стан внутрішньої благодаті і світла.



Живописні пошуки Петра Бевзи 1988-2011 років вперше найбільш повно репрезентує мистецький альбом, що вийшов за сприяння галереї «АВС-арт» у серії «Імена».

Структура книги розкриває морфологію творчого світу майстра та підпорядковує хронологічну послідовність живописних циклів, їхні формотворчі технічні характеристики. Чотири розділи монографії – «Краєвиди», «Реальність жінки», «Софійні символи буття», «Простори тяжіння» – відображають чотири основні аспекти творчої натури художника: ліричної, аналітичної, тактильної, синтетичної.



У статтях доктора мистецтвознавства Ольги Лагутенко та культуролога Миколи Скиби аналітично розглянуто мистецьку та світоглядну концепцію автора. Видання містить інформативні матеріали про виставкову діяльність Петра Бевзи, а також біографічні та бібліографічні відомості. 




Перебуваючи в постійному творчому русі, в пошуках нових художніх ідей та образів, Петро Бевза презентує в галереї «АВС-арт» новий живописний цикл. «Острови» – це візуалізоване мистцем відчуття таємничості великих вод, неохопних помислом просторів океану.




Острови тягнуться з непроглядних глибин і, долаючи якусь непомітну межу між світами, проявляються біля нашого екзистенційного берега. Це своєрідне занурення до підвалин буття у пошуках перлів сакруму в мушлі особистісного.  

Виставка працює по 14 травня з 11.00 до 19.00, окрім неділі та понеділка. Вхід – вільний.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери