Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Технології

Події

26.07.2010|12:38|Буквоїд

Літагент Ендрю Уайлі почав продавати права на е-книги рітейлерам

Компанія Odyssey Editions уклала ексклюзивну угоду з Amazon.

Менше місяця тому відомий літературний агент Ендрю Уайлі (Andrew Wylie) заявив Harvard magazine про свої плани організувати нову компанію, яка займеться продажем прав на цифрові видання безпосередньо найбільшим рітейлерам електронних книг. Видавничий світ насторожено поставився до новини про цю ініціативу. Оскільки агентство Уайлі представляє більше семи сотень авторів, включаючи ряд тих, чиї твори вже стали класикою сучасної літератури, його поява на ринку ще й у якості відокремленого торговця правами на електронні видання здатна спричинити серйозні зміни.

Ендрю Уайлі не став відкладати реалізацію задуманого, і в кінці минулого тижня газета The New York Times повідомила про укладення ексклюзивної угоди між новою компанією Odyssey Editions та Інтернет-рітейлером Amazon. У рамках угоди Уайлі на два роки передав права на електронні варіанти двох десятків творів «своїх» авторів. На сайті рітейлера в продажу з´явилися у тому числі такі е-книги, як «Лоліта» Володимира Набокова, «Страх і ненависть у Лас-Вегасі» Хантера Томпсона, «Діти півночі» Салмана Рушді. Всі вони призначені для читання на рідері Kindle і коштують 9,99 доларів. Уайлі, втім, не розкрив подробиці фінансової сторони угоди, але зазначив, що вона була укладена на більш вигідних умовах, ніж пропонують інші посередники. 
 
На новину про укладену угоду оперативно відреагувало видавництво Random House, що володіє правами на друковані видання багатьох книг, е-версії яких з´явилися у продажу завдяки Odyssey Editions. Згідно з оприлюдненою позиції видавця, угода літагент незаконна, у зв´язку з чим співробітництво з ним припинено до вирішення інциденту.  

Інформація: pro-books.ru
Фото: nymag.com



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери