Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

23.06.2009|12:13|Буквоїд

Олександра Коваль: презентацію антології лесбі/гей літератури ніхто не забороняв

Президент Форуму видавців Олександра Коваль спростувала інформацію, розповсюджену напередодні укладачами першої антології лесбі/гей тематики «120 сторінок Содому», про заборону Львівською міською радою презентації книжки в межах форуму.

«Львівська міська рада ніколи не займалась цензурою подій, які відбуваються на Форумі», - повідомила Олександра Коваль порталу «Буквоїд». Вона також  зазначила, що вперше чує про заборону, оскільки до неї ніхто з укладачів антології ще не звертався.

В свою чергу укладачі наголошують, що після попередньої домовленості з організаторами Форуму, вони отримали категоричну відмову, мотивовану тим, що Львівська міська рада забороняє проводити презентацію антології в межах Форуму видавців. «Ми гадаємо, що така позиція чиновників є кричущим виявом гомофобії, цілковито неприйнятним у сучасному суспільстві», - заявила одна з ініціаторок проекту Ірина Шувалова.

Презентацію планувалося провести у формі літературних читань з відеосупроводом, брати участь у яких попередньо погодилися Дмитро Кузьмін, Фаїна Грімберг, Олексій Пурін, Ізабела Філіпяк, Крістофер Вайт та автори, що пишуть на теми, присвячені лесбі/гей тематиці.

Перша в Україні антологія лесбі/гей тематики «120  сторінок Содому» має вийти восени у видавництві «Критика».  Книга міститиме як прозу, так і поезію ЛГБТ-тематики. Для друку в антології надали свої тексти 26 авторів з 14-ти різних країн світу. У виданні будуть представлені роботи письменників з України, Росії, Білорусії, Польщі, Угорщини, Чехії, Словенії, Німеччини, Австрії, Великобританії, Іспанії, Греції, Швейцарії тощо. Усі матеріали в антології буде вміщено в українському перекладі.

Фото: www.liter.net



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери